Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૭. અરહન્તવગ્ગો

    7. Arahantavaggo

    ૧. ઉપાદિયમાનસુત્તવણ્ણના

    1. Upādiyamānasuttavaṇṇanā

    ૬૩. ગણ્હમાનોતિ ‘‘એતં મમા’’તિઆદિના ગણ્હમાનો. પાસેનાતિ રાગપાસેન. તઞ્હિ મારો મારપાસોતિ મઞ્ઞતિ. તેનાહ ‘‘અન્તલિક્ખચરો પાસો, ય્વાયં ચરતિ માનસો’’તિ (સં॰ નિ॰ ૧.૧૫૧; મહાવ॰ ૩૩). મુત્તો નામ હોતિ અનુપાદિયતો સબ્બસો ખન્ધસ્સ અભાવતો.

    63.Gaṇhamānoti ‘‘etaṃ mamā’’tiādinā gaṇhamāno. Pāsenāti rāgapāsena. Tañhi māro mārapāsoti maññati. Tenāha ‘‘antalikkhacaro pāso, yvāyaṃ carati mānaso’’ti (saṃ. ni. 1.151; mahāva. 33). Mutto nāma hoti anupādiyato sabbaso khandhassa abhāvato.

    ઉપાદિયમાનસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Upādiyamānasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. ઉપાદિયમાનસુત્તં • 1. Upādiyamānasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. ઉપાદિયમાનસુત્તવણ્ણના • 1. Upādiyamānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact