Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. ઉપતિસ્સસુત્તવણ્ણના

    2. Upatissasuttavaṇṇanā

    ૨૩૬. દુતિયે અત્થિ નુ ખો તં કિઞ્ચિ લોકસ્મિન્તિ ઇદં અતિઉળારમ્પિ સત્તં વા સઙ્ખારં વા સન્ધાય વુત્તં. સત્થુપિ ખોતિ ઇદં યસ્મા આનન્દત્થેરસ્સ સત્થરિ અધિમત્તો છન્દો ચ પેમઞ્ચ, તસ્મા ‘‘કિં નુ ખો ઇમસ્સ થેરસ્સ સત્થુ વિપરિણામેનપિ સોકાદયો નુપ્પજ્જેય્યુ’’ન્તિ જાનનત્થં પુચ્છતિ? દીઘરત્તન્તિ સૂકરખતલેણદ્વારે દીઘનખપરિબ્બાજકસ્સ વેદનાપરિગ્ગહસુત્તન્તં દેસિતદિવસતો પટ્ઠાય અતિક્કન્તકાલં સન્ધાયાહ. તસ્મિઞ્હિ દિવસે થેરસ્સ ઇમે વટ્ટાનુગતકિલેસા સમૂહતાતિ. દુતિયં.

    236. Dutiye atthi nu kho taṃ kiñci lokasminti idaṃ atiuḷārampi sattaṃ vā saṅkhāraṃ vā sandhāya vuttaṃ. Satthupi khoti idaṃ yasmā ānandattherassa satthari adhimatto chando ca pemañca, tasmā ‘‘kiṃ nu kho imassa therassa satthu vipariṇāmenapi sokādayo nuppajjeyyu’’nti jānanatthaṃ pucchati? Dīgharattanti sūkarakhataleṇadvāre dīghanakhaparibbājakassa vedanāpariggahasuttantaṃ desitadivasato paṭṭhāya atikkantakālaṃ sandhāyāha. Tasmiñhi divase therassa ime vaṭṭānugatakilesā samūhatāti. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. ઉપતિસ્સસુત્તં • 2. Upatissasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨. ઉપતિસ્સસુત્તવણ્ણના • 2. Upatissasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact