Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૮. ઉપવાનસુત્તવણ્ણના

    8. Upavānasuttavaṇṇanā

    ૧૮૯. પચ્ચત્તન્તિ કરણનિદ્દેસો અયન્તિ આહ – ‘‘અત્તનાવા’’તિ. કુરુમાનોયેવાતિ ઉપ્પાદેન્તો એવ. કમ્મટ્ઠાનવિમુત્તિયા સુટ્ઠુ વિમુત્તન્તિ કમ્મટ્ઠાનમનસિકારેન નીવરણાનં દૂરીભાવતો તેહિ સુટ્ઠુ વિમુત્તં. અત્થં કરિત્વાતિ ભાવનામનસિકારં ઉત્તમં કત્વા. ‘‘મહા વત મે અયં અત્થો ઉપ્પન્નો’’તિ અત્થિકો હુત્વા.

    189.Paccattanti karaṇaniddeso ayanti āha – ‘‘attanāvā’’ti. Kurumānoyevāti uppādento eva. Kammaṭṭhānavimuttiyā suṭṭhu vimuttanti kammaṭṭhānamanasikārena nīvaraṇānaṃ dūrībhāvato tehi suṭṭhu vimuttaṃ. Atthaṃ karitvāti bhāvanāmanasikāraṃ uttamaṃ katvā. ‘‘Mahā vata me ayaṃ attho uppanno’’ti atthiko hutvā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૮. ઉપવાનસુત્તં • 8. Upavānasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૮. ઉપવાનસુત્તવણ્ણના • 8. Upavānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact