Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. ઉપયન્તિસુત્તવણ્ણના

    9. Upayantisuttavaṇṇanā

    ૬૯. નવમે ઉપયન્તોતિ ઉદકવડ્ઢનસમયે ઉપરિ ગચ્છન્તો. મહાનદિયોતિ ગઙ્ગાયમુનાદિકા મહાસરિતાયો. ઉપયાપેતીતિ ઉપરિ યાપેતિ, વડ્ઢેતિ પૂરેતીતિ અત્થો. અવિજ્જા ઉપયન્તીતિ અવિજ્જા ઉપરિ ગચ્છન્તી સઙ્ખારાનં પચ્ચયો ભવિતું સક્કુણન્તી. સઙ્ખારે ઉપયાપેતીતિ સઙ્ખારે ઉપરિ યાપેતિ વડ્ઢેતિ. એવં સબ્બપદેસુ અત્થો વેદિતબ્બો. અપયન્તોતિ અપગચ્છન્તો ઓસરન્તો. અવિજ્જા અપયન્તીતિ અવિજ્જા અપગચ્છમાના ઓસરમાના ઉપરિ સઙ્ખારાનં પચ્ચયો ભવિતું ન સક્કુણન્તીતિ અત્થો. સઙ્ખારે અપયાપેતીતિ સઙ્ખારે અપગચ્છાપેતિ. એસ નયો સબ્બપદેસુ. નવમં.

    69. Navame upayantoti udakavaḍḍhanasamaye upari gacchanto. Mahānadiyoti gaṅgāyamunādikā mahāsaritāyo. Upayāpetīti upari yāpeti, vaḍḍheti pūretīti attho. Avijjā upayantīti avijjā upari gacchantī saṅkhārānaṃ paccayo bhavituṃ sakkuṇantī. Saṅkhāre upayāpetīti saṅkhāre upari yāpeti vaḍḍheti. Evaṃ sabbapadesu attho veditabbo. Apayantoti apagacchanto osaranto. Avijjā apayantīti avijjā apagacchamānā osaramānā upari saṅkhārānaṃ paccayo bhavituṃ na sakkuṇantīti attho. Saṅkhāre apayāpetīti saṅkhāre apagacchāpeti. Esa nayo sabbapadesu. Navamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. ઉપયન્તિસુત્તં • 9. Upayantisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૯. ઉપયન્તિસુત્તવણ્ણના • 9. Upayantisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact