Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. ઉત્તલિપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    5. Uttalipupphiyattheraapadānaṃ

    ૩૧.

    31.

    ‘‘નિગ્રોધે હરિતોભાસે, સંવિરુળ્હમ્હિ પાદપે;

    ‘‘Nigrodhe haritobhāse, saṃviruḷhamhi pādape;

    ઉત્તલિમાલં 1 પગ્ગય્હ, બોધિયા અભિરોપયિં.

    Uttalimālaṃ 2 paggayha, bodhiyā abhiropayiṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘ઇમસ્મિંયેવ કપ્પમ્હિ, યં બોધિમભિપૂજયિં;

    ‘‘Imasmiṃyeva kappamhi, yaṃ bodhimabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બોધિપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, bodhipūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ઉત્તલિપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā uttalipupphiyo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    ઉત્તલિપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Uttalipupphiyattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. ઉમ્મા માલં હિ (સ્યા॰)
    2. ummā mālaṃ hi (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact