Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૨. ઉત્તમાથેરીગાથા

    2. Uttamātherīgāthā

    ૪૨.

    42.

    ‘‘ચતુક્ખત્તું પઞ્ચક્ખત્તું, વિહારા ઉપનિક્ખમિં;

    ‘‘Catukkhattuṃ pañcakkhattuṃ, vihārā upanikkhamiṃ;

    અલદ્ધા ચેતસો સન્તિં, ચિત્તે અવસવત્તિની.

    Aladdhā cetaso santiṃ, citte avasavattinī.

    ૪૩.

    43.

    ‘‘સા ભિક્ખુનિં ઉપગચ્છિં, યા મે સદ્ધાયિકા અહુ;

    ‘‘Sā bhikkhuniṃ upagacchiṃ, yā me saddhāyikā ahu;

    સા મે ધમ્મમદેસેસિ, ખન્ધાયતનધાતુયો.

    Sā me dhammamadesesi, khandhāyatanadhātuyo.

    ૪૪.

    44.

    ‘‘તસ્સા ધમ્મં સુણિત્વાન, યથા મં અનુસાસિ સા;

    ‘‘Tassā dhammaṃ suṇitvāna, yathā maṃ anusāsi sā;

    સત્તાહં એકપલ્લઙ્કેન, નિસીદિં પીતિસુખસમપ્પિતા 1;

    Sattāhaṃ ekapallaṅkena, nisīdiṃ pītisukhasamappitā 2;

    અટ્ઠમિયા પાદે પસારેસિં, તમોખન્ધં પદાલિયા’’તિ.

    Aṭṭhamiyā pāde pasāresiṃ, tamokhandhaṃ padāliyā’’ti.

    … ઉત્તમા થેરી….

    … Uttamā therī….







    Footnotes:
    1. નિસીદિં સુખસમપ્પિતા (સી॰)
    2. nisīdiṃ sukhasamappitā (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૨. ઉત્તમાથેરીગાથાવણ્ણના • 2. Uttamātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact