Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸுத்தனிபாதபாளி • Suttanipātapāḷi

    10. உட்டா²னஸுத்தங்

    10. Uṭṭhānasuttaṃ

    333.

    333.

    உட்ட²ஹத² நிஸீத³த², கோ அத்தோ² ஸுபிதேன வோ;

    Uṭṭhahatha nisīdatha, ko attho supitena vo;

    ஆதுரானஞ்ஹி கா நித்³தா³, ஸல்லவித்³தா⁴ன ருப்பதங்.

    Āturānañhi kā niddā, sallaviddhāna ruppataṃ.

    334.

    334.

    உட்ட²ஹத² நிஸீத³த², த³ள்ஹங் ஸிக்க²த² ஸந்தியா;

    Uṭṭhahatha nisīdatha, daḷhaṃ sikkhatha santiyā;

    மா வோ பமத்தே விஞ்ஞாய, மச்சுராஜா அமோஹயித்த² வஸானுகே³.

    Mā vo pamatte viññāya, maccurājā amohayittha vasānuge.

    335.

    335.

    யாய தே³வா மனுஸ்ஸா ச, ஸிதா திட்ட²ந்தி அத்தி²கா;

    Yāya devā manussā ca, sitā tiṭṭhanti atthikā;

    தரதே²தங் விஸத்திகங், க²ணோ வோ 1 மா உபச்சகா³;

    Tarathetaṃ visattikaṃ, khaṇo vo 2 mā upaccagā;

    க²ணாதீதா ஹி ஸோசந்தி, நிரயம்ஹி ஸமப்பிதா.

    Khaṇātītā hi socanti, nirayamhi samappitā.

    336.

    336.

    பமாதோ³ ரஜோ பமாதோ³, பமாதா³னுபதிதோ ரஜோ;

    Pamādo rajo pamādo, pamādānupatito rajo;

    அப்பமாதே³ன விஜ்ஜாய, அப்³ப³ஹே 3 ஸல்லமத்தனோதி.

    Appamādena vijjāya, abbahe 4 sallamattanoti.

    உட்டா²னஸுத்தங் த³ஸமங் நிட்டி²தங்.

    Uṭṭhānasuttaṃ dasamaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. க²ணோ வே (பீ॰ க॰)
    2. khaṇo ve (pī. ka.)
    3. அப்³பூ³ள்ஹே (ஸ்யா॰ பீ॰), அப்³பு³ஹே (க॰ அட்ட²॰)
    4. abbūḷhe (syā. pī.), abbuhe (ka. aṭṭha.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஸுத்தனிபாத-அட்ட²கதா² • Suttanipāta-aṭṭhakathā / 10. உட்டா²னஸுத்தவண்ணனா • 10. Uṭṭhānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact