Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૧૦. ઉય્યોધિકસિક્ખાપદવણ્ણના

    10. Uyyodhikasikkhāpadavaṇṇanā

    ૩૨૪. દસમે એકમેકં દસ્સનાય ગચ્છતિ, આપત્તિ દુક્કટસ્સ. યત્થ ઠિતો પસ્સતિ, આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સાતિઆદિ. અટ્ઠમે પન એકમેકં દસ્સનાય ગચ્છતિ, આપત્તિ દુક્કટસ્સ. યત્થ ઠિતો પસ્સતિ, આપત્તિ દુક્કટસ્સાતિ પાળિ. કસ્મા? અઙ્ગપ્પમાણાભેદેપિ અનીકવિસેસતો. દસમે પન અટ્ઠમઙ્ગસ્સ દસ્સનેન દુક્કટં સિયાતિ.

    324. Dasame ekamekaṃ dassanāya gacchati, āpatti dukkaṭassa. Yattha ṭhito passati, āpatti pācittiyassātiādi. Aṭṭhame pana ekamekaṃ dassanāya gacchati, āpatti dukkaṭassa. Yattha ṭhito passati, āpatti dukkaṭassāti pāḷi. Kasmā? Aṅgappamāṇābhedepi anīkavisesato. Dasame pana aṭṭhamaṅgassa dassanena dukkaṭaṃ siyāti.

    ઉય્યોધિકસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Uyyodhikasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.

    સમત્તો વણ્ણનાક્કમેન અચેલકવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Samatto vaṇṇanākkamena acelakavaggo pañcamo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૫. અચેલકવગ્ગો • 5. Acelakavaggo


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact