Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૧૨. વચ્છગોત્તસંયુત્તવણ્ણના
12. Vacchagottasaṃyuttavaṇṇanā
૬૦૭-૬૬૧. વચ્છગોત્તસંયુત્તે અઞ્ઞાણાતિ અઞ્ઞાણેન. એવં સબ્બપદેસુ કરણવસેનેવ અત્થો વેદિતબ્બો. સબ્બાનિ ચેતાનિ અઞ્ઞમઞ્ઞવેવચનાનેવાતિ. ઇમસ્મિઞ્ચ પન સંયુત્તે એકાદસ સુત્તાનિ પઞ્ચપઞ્ઞાસ વેય્યાકરણાનીતિ વેદિતબ્બાનિ.
607-661. Vacchagottasaṃyutte aññāṇāti aññāṇena. Evaṃ sabbapadesu karaṇavaseneva attho veditabbo. Sabbāni cetāni aññamaññavevacanānevāti. Imasmiñca pana saṃyutte ekādasa suttāni pañcapaññāsa veyyākaraṇānīti veditabbāni.
વચ્છગોત્તસંયુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Vacchagottasaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. રૂપઅઞ્ઞાણસુત્તં • 1. Rūpaaññāṇasuttaṃ
૨. વેદનાઅઞ્ઞાણસુત્તં • 2. Vedanāaññāṇasuttaṃ
૩. સઞ્ઞાઅઞ્ઞાણસુત્તં • 3. Saññāaññāṇasuttaṃ
૪. સઙ્ખારઅઞ્ઞાણસુત્તં • 4. Saṅkhāraaññāṇasuttaṃ
૫. વિઞ્ઞાણઅઞ્ઞાણસુત્તં • 5. Viññāṇaaññāṇasuttaṃ
૬-૧૦. રૂપઅદસ્સનાદિસુત્તપઞ્ચકં • 6-10. Rūpaadassanādisuttapañcakaṃ
૧૧-૧૫. રૂપઅનભિસમયાદિસુત્તપઞ્ચકં • 11-15. Rūpaanabhisamayādisuttapañcakaṃ
૧૬-૨૦. રૂપઅનનુબોધાદિસુત્તપઞ્ચકં • 16-20. Rūpaananubodhādisuttapañcakaṃ
૨૧-૨૫. રૂપઅપ્પટિવેધાદિસુત્તપઞ્ચકં • 21-25. Rūpaappaṭivedhādisuttapañcakaṃ
૨૬-૩૦. રૂપઅસલ્લક્ખણાદિસુત્તપઞ્ચકં • 26-30. Rūpaasallakkhaṇādisuttapañcakaṃ
૩૧-૩૫. રૂપઅનુપલક્ખણાદિસુત્તપઞ્ચકં • 31-35. Rūpaanupalakkhaṇādisuttapañcakaṃ
૩૬-૪૦. રૂપઅપ્પચ્ચુપલક્ખણાદિસુત્તપઞ્ચકં • 36-40. Rūpaappaccupalakkhaṇādisuttapañcakaṃ
૪૧-૪૫. રૂપઅસમપેક્ખણાદિસુત્તપઞ્ચકં • 41-45. Rūpaasamapekkhaṇādisuttapañcakaṃ
૪૬-૫૦. રૂપઅપ્પચ્ચુપેક્ખણાદિસુત્તપઞ્ચકં • 46-50. Rūpaappaccupekkhaṇādisuttapañcakaṃ
૫૧-૫૪. રૂપઅપ્પચ્ચક્ખકમ્માદિસુત્તચતુક્કં • 51-54. Rūpaappaccakkhakammādisuttacatukkaṃ
૫૫. વિઞ્ઞાણઅપ્પચ્ચક્ખકમ્મસુત્તં • 55. Viññāṇaappaccakkhakammasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૨. વચ્છગોત્તસંયુત્તવણ્ણના • 12. Vacchagottasaṃyuttavaṇṇanā