Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૨. વચ્છગોત્તસંયુત્તવણ્ણના

    12. Vacchagottasaṃyuttavaṇṇanā

    ૬૦૭-૬૬૧. અઞ્ઞાણાતિ અઞ્ઞાણહેતુ, સચ્ચપટિચ્છાદકસમ્મોહહેતૂતિ અત્થો. અટ્ઠકથાયં પન ઇમમેવ અત્થં હેતુઅત્થેન કરણવચનેન દસ્સેતું ‘‘અઞ્ઞાણેના’’તિ વુત્તં. સબ્બાનીતિ ‘‘અઞ્ઞાણા અદસ્સના અનભિસમયા’’તિઆદીનિ પદાનિ એકાદસસુ સુત્તેસુ આગતાનિ, પઞ્ચપઞ્ઞાસ વેય્યાકરણાનિ વુત્તાનિ સુત્તેસુ પઞ્ચન્નં ખન્ધાનં વસેન વેય્યાકરણસ્સ આગતત્તા.

    607-661.Aññāṇāti aññāṇahetu, saccapaṭicchādakasammohahetūti attho. Aṭṭhakathāyaṃ pana imameva atthaṃ hetuatthena karaṇavacanena dassetuṃ ‘‘aññāṇenā’’ti vuttaṃ. Sabbānīti ‘‘aññāṇā adassanā anabhisamayā’’tiādīni padāni ekādasasu suttesu āgatāni, pañcapaññāsa veyyākaraṇāni vuttāni suttesu pañcannaṃ khandhānaṃ vasena veyyākaraṇassa āgatattā.

    વચ્છગોત્તસંયુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Vacchagottasaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૧. રૂપઅઞ્ઞાણસુત્તં • 1. Rūpaaññāṇasuttaṃ
    ૨. વેદનાઅઞ્ઞાણસુત્તં • 2. Vedanāaññāṇasuttaṃ
    ૩. સઞ્ઞાઅઞ્ઞાણસુત્તં • 3. Saññāaññāṇasuttaṃ
    ૪. સઙ્ખારઅઞ્ઞાણસુત્તં • 4. Saṅkhāraaññāṇasuttaṃ
    ૫. વિઞ્ઞાણઅઞ્ઞાણસુત્તં • 5. Viññāṇaaññāṇasuttaṃ
    ૬-૧૦. રૂપઅદસ્સનાદિસુત્તપઞ્ચકં • 6-10. Rūpaadassanādisuttapañcakaṃ
    ૧૧-૧૫. રૂપઅનભિસમયાદિસુત્તપઞ્ચકં • 11-15. Rūpaanabhisamayādisuttapañcakaṃ
    ૧૬-૨૦. રૂપઅનનુબોધાદિસુત્તપઞ્ચકં • 16-20. Rūpaananubodhādisuttapañcakaṃ
    ૨૧-૨૫. રૂપઅપ્પટિવેધાદિસુત્તપઞ્ચકં • 21-25. Rūpaappaṭivedhādisuttapañcakaṃ
    ૨૬-૩૦. રૂપઅસલ્લક્ખણાદિસુત્તપઞ્ચકં • 26-30. Rūpaasallakkhaṇādisuttapañcakaṃ
    ૩૧-૩૫. રૂપઅનુપલક્ખણાદિસુત્તપઞ્ચકં • 31-35. Rūpaanupalakkhaṇādisuttapañcakaṃ
    ૩૬-૪૦. રૂપઅપ્પચ્ચુપલક્ખણાદિસુત્તપઞ્ચકં • 36-40. Rūpaappaccupalakkhaṇādisuttapañcakaṃ
    ૪૧-૪૫. રૂપઅસમપેક્ખણાદિસુત્તપઞ્ચકં • 41-45. Rūpaasamapekkhaṇādisuttapañcakaṃ
    ૪૬-૫૦. રૂપઅપ્પચ્ચુપેક્ખણાદિસુત્તપઞ્ચકં • 46-50. Rūpaappaccupekkhaṇādisuttapañcakaṃ
    ૫૧-૫૪. રૂપઅપ્પચ્ચક્ખકમ્માદિસુત્તચતુક્કં • 51-54. Rūpaappaccakkhakammādisuttacatukkaṃ
    ૫૫. વિઞ્ઞાણઅપ્પચ્ચક્ખકમ્મસુત્તં • 55. Viññāṇaappaccakkhakammasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૨. વચ્છગોત્તસંયુત્તવણ્ણના • 12. Vacchagottasaṃyuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact