Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૫. વચીભેદકથાવણ્ણના

    5. Vacībhedakathāvaṇṇanā

    ૩૨૬. વચીભેદકથાયં લોકુત્તરં પઠમજ્ઝાનં સમાપન્નોતિ પઠમમગ્ગં સન્ધાય વદતિ, યસ્મા સો દુક્ખન્તિ વિપસ્સતિ, તસ્મા દુક્ખમિચ્ચેવ વાચં ભાસતિ, ન સમુદયોતિઆદીનીતિ અધિપ્પાયો.

    326. Vacībhedakathāyaṃ lokuttaraṃ paṭhamajjhānaṃ samāpannoti paṭhamamaggaṃ sandhāya vadati, yasmā so dukkhanti vipassati, tasmā dukkhamicceva vācaṃ bhāsati, na samudayotiādīnīti adhippāyo.

    ૩૨૮. યેન તં સદ્દં સુણાતીતિ ઇદં વચીસમુટ્ઠાપનક્ખણે એવ એતં સદ્દં સુણાતીતિ ઇચ્છિતે આરોપિતે વા યુજ્જતિ.

    328. Yenataṃ saddaṃ suṇātīti idaṃ vacīsamuṭṭhāpanakkhaṇe eva etaṃ saddaṃ suṇātīti icchite āropite vā yujjati.

    ૩૩૨. લોકુત્તરમગ્ગક્ખણે વચીભેદં ઇચ્છતો પરસ્સ અભિભૂસુત્તાહરણે અધિપ્પાયો વત્તબ્બો.

    332. Lokuttaramaggakkhaṇe vacībhedaṃ icchato parassa abhibhūsuttāharaṇe adhippāyo vattabbo.

    વચીભેદકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Vacībhedakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૪) ૫. વચીભેદકથા • (14) 5. Vacībhedakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૫. વચીભેદકથાવણ્ણના • 5. Vacībhedakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૫. વચીભેદકથાવણ્ણના • 5. Vacībhedakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact