Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    4. வட்³டி⁴ஸுத்தங்

    4. Vaḍḍhisuttaṃ

    74. ‘‘த³ஸஹி , பி⁴க்க²வே, வட்³டீ⁴ஹி வட்³ட⁴மானோ அரியஸாவகோ அரியாய வட்³டி⁴யா வட்³ட⁴தி, ஸாராதா³யீ ச ஹோதி வராதா³யீ காயஸ்ஸ. கதமேஹி த³ஸஹி? கெ²த்தவத்தூ²ஹி வட்³ட⁴தி, த⁴னத⁴ஞ்ஞேன வட்³ட⁴தி, புத்ததா³ரேஹி வட்³ட⁴தி, தா³ஸகம்மகரபோரிஸேஹி வட்³ட⁴தி, சதுப்பதே³ஹி வட்³ட⁴தி, ஸத்³தா⁴ய வட்³ட⁴தி, ஸீலேன வட்³ட⁴தி, ஸுதேன வட்³ட⁴தி, சாகே³ன வட்³ட⁴தி, பஞ்ஞாய வட்³ட⁴தி – இமேஹி கோ², பி⁴க்க²வே, த³ஸஹி வட்³டீ⁴ஹி வட்³ட⁴மானோ அரியஸாவகோ அரியாய வட்³டி⁴யா வட்³ட⁴தி, ஸாராதா³யீ ச ஹோதி வராதா³யீ காயஸ்ஸாதி.

    74. ‘‘Dasahi , bhikkhave, vaḍḍhīhi vaḍḍhamāno ariyasāvako ariyāya vaḍḍhiyā vaḍḍhati, sārādāyī ca hoti varādāyī kāyassa. Katamehi dasahi? Khettavatthūhi vaḍḍhati, dhanadhaññena vaḍḍhati, puttadārehi vaḍḍhati, dāsakammakaraporisehi vaḍḍhati, catuppadehi vaḍḍhati, saddhāya vaḍḍhati, sīlena vaḍḍhati, sutena vaḍḍhati, cāgena vaḍḍhati, paññāya vaḍḍhati – imehi kho, bhikkhave, dasahi vaḍḍhīhi vaḍḍhamāno ariyasāvako ariyāya vaḍḍhiyā vaḍḍhati, sārādāyī ca hoti varādāyī kāyassāti.

    ‘‘த⁴னேன த⁴ஞ்ஞேன ச யோத⁴ வட்³ட⁴தி,

    ‘‘Dhanena dhaññena ca yodha vaḍḍhati,

    புத்தேஹி தா³ரேஹி சதுப்பதே³ஹி ச;

    Puttehi dārehi catuppadehi ca;

    ஸ போ⁴க³வா ஹோதி யஸஸ்ஸி பூஜிதோ,

    Sa bhogavā hoti yasassi pūjito,

    ஞாதீஹி மித்தேஹி அதோ²பி ராஜுபி⁴.

    Ñātīhi mittehi athopi rājubhi.

    ‘‘ஸத்³தா⁴ய ஸீலேன ச யோத⁴ வட்³ட⁴தி,

    ‘‘Saddhāya sīlena ca yodha vaḍḍhati,

    பஞ்ஞாய சாகே³ன ஸுதேன சூப⁴யங்;

    Paññāya cāgena sutena cūbhayaṃ;

    ஸோ தாதி³ஸோ ஸப்புரிஸோ விசக்க²ணோ,

    So tādiso sappuriso vicakkhaṇo,

    தி³ட்டே²வ த⁴ம்மே உப⁴யேன வட்³ட⁴தீ’’தி. சதுத்த²ங்;

    Diṭṭheva dhamme ubhayena vaḍḍhatī’’ti. catutthaṃ;







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 3-4. இட்ட²த⁴ம்மஸுத்தாதி³வண்ணனா • 3-4. Iṭṭhadhammasuttādivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-4. ஆகங்க²ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-4. Ākaṅkhasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact