Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૦. વડ્ઢીસુત્તં

    10. Vaḍḍhīsuttaṃ

    ૩૧૩. ‘‘પઞ્ચહિ, ભિક્ખવે, વડ્ઢીહિ વડ્ઢમાના અરિયસાવિકા અરિયાય વડ્ઢિયા વડ્ઢતિ સારાદાયિની ચ હોતિ વરાદાયિની ચ કાયસ્સ. કતમેહિ પઞ્ચહિ? સદ્ધાય વડ્ઢતિ, સીલેન વડ્ઢતિ, સુતેન વડ્ઢતિ, ચાગેન વડ્ઢતિ, પઞ્ઞાય વડ્ઢતિ – ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચહિ વડ્ઢીહિ વડ્ઢમાના અરિયસાવિકા અરિયાય વડ્ઢિયા વડ્ઢતિ, સારાદાયિની ચ હોતિ, વરાદાયિની ચ કાયસ્સા’’તિ.

    313. ‘‘Pañcahi, bhikkhave, vaḍḍhīhi vaḍḍhamānā ariyasāvikā ariyāya vaḍḍhiyā vaḍḍhati sārādāyinī ca hoti varādāyinī ca kāyassa. Katamehi pañcahi? Saddhāya vaḍḍhati, sīlena vaḍḍhati, sutena vaḍḍhati, cāgena vaḍḍhati, paññāya vaḍḍhati – imehi kho, bhikkhave, pañcahi vaḍḍhīhi vaḍḍhamānā ariyasāvikā ariyāya vaḍḍhiyā vaḍḍhati, sārādāyinī ca hoti, varādāyinī ca kāyassā’’ti.

    ‘‘સદ્ધાય સીલેન ચ યાધ વડ્ઢતિ,

    ‘‘Saddhāya sīlena ca yādha vaḍḍhati,

    પઞ્ઞાય ચાગેન સુતેન ચૂભયં;

    Paññāya cāgena sutena cūbhayaṃ;

    સા તાદિસી સીલવતી ઉપાસિકા,

    Sā tādisī sīlavatī upāsikā,

    આદીયતિ સારમિધેવ અત્તનો’’તિ. દસમં;

    Ādīyati sāramidheva attano’’ti. dasamaṃ;

    બલવગ્ગો તતિયો.

    Balavaggo tatiyo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    વિસારદા પસય્હ અભિભુય્ય, એકં અઙ્ગેન પઞ્ચમં;

    Visāradā pasayha abhibhuyya, ekaṃ aṅgena pañcamaṃ;

    નાસેન્તિ હેતુ ઠાનઞ્ચ, વિસારદો વડ્ઢિના દસાતિ.

    Nāsenti hetu ṭhānañca, visārado vaḍḍhinā dasāti.

    માતુગામસંયુત્તં સમત્તં.

    Mātugāmasaṃyuttaṃ samattaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૧૦. પસય્હસુત્તાદિવણ્ણના • 2-10. Pasayhasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨-૧૦. પસય્હસુત્તાદિવણ્ણના • 2-10. Pasayhasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact