Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. વજ્જીપુત્તત્થેરઅપદાનં

    5. Vajjīputtattheraapadānaṃ

    ૪૯.

    49.

    ‘‘સહસ્સરંસી ભગવા, સયમ્ભૂ અપરાજિતો;

    ‘‘Sahassaraṃsī bhagavā, sayambhū aparājito;

    વિવેકા વુટ્ઠહિત્વાન, ગોચરાયાભિનિક્ખમિ.

    Vivekā vuṭṭhahitvāna, gocarāyābhinikkhami.

    ૫૦.

    50.

    ‘‘ફલહત્થો અહં દિસ્વા, ઉપગચ્છિં નરાસભં;

    ‘‘Phalahattho ahaṃ disvā, upagacchiṃ narāsabhaṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, સવણ્ટં અદદિં ફલં.

    Pasannacitto sumano, savaṇṭaṃ adadiṃ phalaṃ.

    ૫૧.

    51.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૫૨.

    52.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૫૩.

    53.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૫૪.

    54.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા વજ્જીપુત્તો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā vajjīputto thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    વજ્જીપુત્તત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Vajjīputtattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૫. વજ્જિપુત્તત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 5. Vajjiputtattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact