Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    300. வகஜாதகங் (3-5-10)

    300. Vakajātakaṃ (3-5-10)

    148.

    148.

    பரபாணரோதா⁴ 1 ஜீவந்தோ, மங்ஸலோஹிதபோ⁴ஜனோ;

    Parapāṇarodhā 2 jīvanto, maṃsalohitabhojano;

    வகோ வதங் ஸமாதா³ய, உபபஜ்ஜி உபோஸத²ங்.

    Vako vataṃ samādāya, upapajji uposathaṃ.

    149.

    149.

    தஸ்ஸ ஸக்கோ வதஞ்ஞாய, அஜரூபேனுபாக³மி;

    Tassa sakko vataññāya, ajarūpenupāgami;

    வீததபோ அஜ்ஜ²ப்பத்தோ, ப⁴ஞ்ஜி லோஹிதபோ தபங்.

    Vītatapo ajjhappatto, bhañji lohitapo tapaṃ.

    150.

    150.

    ஏவமேவ இதே⁴கச்சே, ஸமாதா³னம்ஹி து³ப்³ப³லா;

    Evameva idhekacce, samādānamhi dubbalā;

    லஹுங் கரொந்தி அத்தானங், வகோவ அஜகாரணாதி.

    Lahuṃ karonti attānaṃ, vakova ajakāraṇāti.

    வகஜாதகங் த³ஸமங்.

    Vakajātakaṃ dasamaṃ.

    கும்ப⁴வக்³கோ³ பஞ்சமோ.

    Kumbhavaggo pañcamo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    வரகும்ப⁴ ஸுபத்தஸிரிவ்ஹயனோ, ஸுசிஸம்மத பி³ந்து³ஸரோ சுஸபோ⁴;

    Varakumbha supattasirivhayano, sucisammata bindusaro cusabho;

    ஸரிதங்பதி சண்டி³ ஜராகபினா, அத² மக்கடியா வககேன த³ஸாதி.

    Saritaṃpati caṇḍi jarākapinā, atha makkaṭiyā vakakena dasāti.

    அத² வக்³கு³த்³தா³னங் –

    Atha vagguddānaṃ –

    ஸங்கப்போ பது³மோ சேவ, உத³பானேன ததியங்;

    Saṅkappo padumo ceva, udapānena tatiyaṃ;

    அப்³ப⁴ந்தரங் க⁴டபே⁴த³ங், திகனிபாதம்ஹிலங்கதந்தி.

    Abbhantaraṃ ghaṭabhedaṃ, tikanipātamhilaṅkatanti.

    திகனிபாதங் நிட்டி²தங்.

    Tikanipātaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. பரபாணகா⁴தே (ஸ்யா॰), பரபாணரோசங் (க॰)
    2. parapāṇaghāte (syā.), parapāṇarocaṃ (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [300] 10. வகஜாதகவண்ணனா • [300] 10. Vakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact