Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    183. வாலோத³கஜாதகங் (2-4-3)

    183. Vālodakajātakaṃ (2-4-3)

    65.

    65.

    வாலோத³கங் அப்பரஸங் நிஹீனங், பித்வா 1 மதோ³ ஜாயதி க³த்³ரபா⁴னங்;

    Vālodakaṃ apparasaṃ nihīnaṃ, pitvā 2 mado jāyati gadrabhānaṃ;

    இமஞ்ச பித்வான ரஸங் பணீதங், மதோ³ ந ஸஞ்ஜாயதி ஸிந்த⁴வானங்.

    Imañca pitvāna rasaṃ paṇītaṃ, mado na sañjāyati sindhavānaṃ.

    66.

    66.

    அப்பங் பிவித்வான நிஹீனஜச்சோ, ஸோ மஜ்ஜதீ தேன ஜனிந்த³ புட்டோ² 3;

    Appaṃ pivitvāna nihīnajacco, so majjatī tena janinda puṭṭho 4;

    தோ⁴ரய்ஹஸீலீ ச குலம்ஹி ஜாதோ, ந மஜ்ஜதீ அக்³க³ரஸங் பிவித்வாதி.

    Dhorayhasīlī ca kulamhi jāto, na majjatī aggarasaṃ pivitvāti.

    வாலோத³கஜாதகங் ததியங்.

    Vālodakajātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. பீத்வா (ஸீ॰ பீ॰)
    2. pītvā (sī. pī.)
    3. பு²ட்டோ² (ஸீ॰ ஸ்யா॰), முட்டோ² (க॰)
    4. phuṭṭho (sī. syā.), muṭṭho (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [183] 3. வாலோத³கஜாதகவண்ணனா • [183] 3. Vālodakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact