Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    7. வனகம்மிகஸுத்தவண்ணனா

    7. Vanakammikasuttavaṇṇanā

    203. வனகம்மே நியுத்தோ, கிரியமானேன வனகம்மங் ஏதஸ்ஸ அத்தீ²தி வனகம்மிகோ. இமஸ்மிங் வனஸண்டே³தி இமஸ்மிங் ஏவங்மஹந்தே வனஸண்டே³. ந மே வனஸ்மிங் கரணீயமத்தி² யதா², ‘‘ப்³ராஹ்மண, துய்ஹ’’ந்தி அதி⁴ப்பாயோ. இதரங் பன யங் மஹாகிலேஸவனங், தங் மக்³க³ஞாணப²ரஸுனா ஸமாதி⁴மயஸிலாயங் ஸுனிஸிதேன ஸப்³ப³ஸோ உச்சி²ன்னமூலங், ததோ ஏவ நிப்³ப³னதோ² நிக்கிலேஸக³ஹனோ. விவேகாபி⁴ரதியா ஏககோ அபி⁴ரதோ படிபக்க²விக³மேன. தேனாஹ ‘‘அரதிங்…பே॰… ஜஹித்வா’’தி.

    203. Vanakamme niyutto, kiriyamānena vanakammaṃ etassa atthīti vanakammiko. Imasmiṃ vanasaṇḍeti imasmiṃ evaṃmahante vanasaṇḍe. Na me vanasmiṃ karaṇīyamatthi yathā, ‘‘brāhmaṇa, tuyha’’nti adhippāyo. Itaraṃ pana yaṃ mahākilesavanaṃ, taṃ maggañāṇapharasunā samādhimayasilāyaṃ sunisitena sabbaso ucchinnamūlaṃ, tato eva nibbanatho nikkilesagahano. Vivekābhiratiyā ekako abhirato paṭipakkhavigamena. Tenāha ‘‘aratiṃ…pe… jahitvā’’ti.

    வனகம்மிகஸுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Vanakammikasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 7. நவகம்மிகஸுத்தங் • 7. Navakammikasuttaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 7. நவகம்மிகஸுத்தவண்ணனா • 7. Navakammikasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact