Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૭. વનરોપસુત્તં

    7. Vanaropasuttaṃ

    ૪૭.

    47.

    ‘‘કેસં દિવા ચ રત્તો ચ, સદા પુઞ્ઞં પવડ્ઢતિ;

    ‘‘Kesaṃ divā ca ratto ca, sadā puññaṃ pavaḍḍhati;

    ધમ્મટ્ઠા સીલસમ્પન્ના, કે જના સગ્ગગામિનો’’તિ.

    Dhammaṭṭhā sīlasampannā, ke janā saggagāmino’’ti.

    ‘‘આરામરોપા વનરોપા, યે જના સેતુકારકા;

    ‘‘Ārāmaropā vanaropā, ye janā setukārakā;

    પપઞ્ચ ઉદપાનઞ્ચ, યે દદન્તિ ઉપસ્સયં.

    Papañca udapānañca, ye dadanti upassayaṃ.

    ‘‘તેસં દિવા ચ રત્તો ચ, સદા પુઞ્ઞં પવડ્ઢતિ;

    ‘‘Tesaṃ divā ca ratto ca, sadā puññaṃ pavaḍḍhati;

    ધમ્મટ્ઠા સીલસમ્પન્ના, તે જના સગ્ગગામિનો’’તિ.

    Dhammaṭṭhā sīlasampannā, te janā saggagāmino’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. વનરોપસુત્તવણ્ણના • 7. Vanaropasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭. વનરોપસુત્તવણ્ણના • 7. Vanaropasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact