Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. વણ્ણકારત્થેરઅપદાનં

    6. Vaṇṇakārattheraapadānaṃ

    ૨૩.

    23.

    ‘‘નગરે અરુણવતિયા, વણ્ણકારો અહં તદા;

    ‘‘Nagare aruṇavatiyā, vaṇṇakāro ahaṃ tadā;

    ચેતિયે દુસ્સભણ્ડાનિ, નાનાવણ્ણં રજેસહં 1.

    Cetiye dussabhaṇḍāni, nānāvaṇṇaṃ rajesahaṃ 2.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં વણ્ણં રજયિં તદા;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ vaṇṇaṃ rajayiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, વણ્ણદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, vaṇṇadānassidaṃ phalaṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘ઇતો તેવીસતિકપ્પે, વણ્ણસમ 3 સનામકો;

    ‘‘Ito tevīsatikappe, vaṇṇasama 4 sanāmako;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા વણ્ણકારો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā vaṇṇakāro thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    વણ્ણકારત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Vaṇṇakārattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. રજિં અહં (ક॰), રજેમહં (સ્યા॰)
    2. rajiṃ ahaṃ (ka.), rajemahaṃ (syā.)
    3. ચન્દુપમ (સી॰), ચન્દસમ (સ્યા॰)
    4. candupama (sī.), candasama (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦.ઉદકાસનદાયકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10.Udakāsanadāyakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact