Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    2. வண்ணாரோஹவக்³கோ³

    2. Vaṇṇārohavaggo

    361. வண்ணாரோஹஜாதகங் (5-2-1)

    361. Vaṇṇārohajātakaṃ (5-2-1)

    60.

    60.

    வண்ணாரோஹேன ஜாதியா, ப³லனிக்கமனேன ச;

    Vaṇṇārohena jātiyā, balanikkamanena ca;

    ஸுபா³ஹு ந மயா ஸெய்யோ, ஸுதா³ட² இதி பா⁴ஸஸி.

    Subāhu na mayā seyyo, sudāṭha iti bhāsasi.

    61.

    61.

    வண்ணாரோஹேன ஜாதியா, ப³லனிக்கமனேன ச;

    Vaṇṇārohena jātiyā, balanikkamanena ca;

    ஸுதா³டோ² ந மயா ஸெய்யோ, ஸுபா³ஹு இதி பா⁴ஸஸி.

    Sudāṭho na mayā seyyo, subāhu iti bhāsasi.

    62.

    62.

    ஏவங் சே மங் விஹரந்தங், ஸுபா³ஹு ஸம்ம து³ப்³ப⁴ஸி;

    Evaṃ ce maṃ viharantaṃ, subāhu samma dubbhasi;

    ந தா³னாஹங் தயா ஸத்³தி⁴ங், ஸங்வாஸமபி⁴ரோசயே.

    Na dānāhaṃ tayā saddhiṃ, saṃvāsamabhirocaye.

    63.

    63.

    யோ பரேஸங் வசனானி, ஸத்³த³ஹெய்ய 1 யதா²தத²ங்;

    Yo paresaṃ vacanāni, saddaheyya 2 yathātathaṃ;

    கி²ப்பங் பி⁴ஜ்ஜேத² மித்தஸ்மிங், வேரஞ்ச பஸவே ப³ஹுங்.

    Khippaṃ bhijjetha mittasmiṃ, verañca pasave bahuṃ.

    64.

    64.

    ந ஸோ மித்தோ யோ ஸதா³ அப்பமத்தோ, பே⁴தா³ஸங்கீ ரந்த⁴மேவானுபஸ்ஸீ;

    Na so mitto yo sadā appamatto, bhedāsaṅkī randhamevānupassī;

    யஸ்மிஞ்ச ஸேதீ உரஸீவ புத்தோ, ஸ வே மித்தோ யோ அபே⁴ஜ்ஜோ பரேஹீதி.

    Yasmiñca setī urasīva putto, sa ve mitto yo abhejjo parehīti.

    வண்ணாரோஹஜாதகங் பட²மங்.

    Vaṇṇārohajātakaṃ paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. ஸத்³த³ஹேத² (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    2. saddahetha (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [361] 1. வண்ணாரோஹஜாதகவண்ணனா • [361] 1. Vaṇṇārohajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact