Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૨. વાસેટ્ઠીથેરીગાથા

    2. Vāseṭṭhītherīgāthā

    ૧૩૩.

    133.

    ‘‘પુત્તસોકેનહં અટ્ટા, ખિત્તચિત્તા વિસઞ્ઞિની;

    ‘‘Puttasokenahaṃ aṭṭā, khittacittā visaññinī;

    નગ્ગા પકિણ્ણકેસી ચ, તેન તેન વિચારિહં.

    Naggā pakiṇṇakesī ca, tena tena vicārihaṃ.

    ૧૩૪.

    134.

    ‘‘વીથિ 1 સઙ્કારકૂટેસુ, સુસાને રથિયાસુ ચ;

    ‘‘Vīthi 2 saṅkārakūṭesu, susāne rathiyāsu ca;

    અચરિં તીણિ વસ્સાનિ, ખુપ્પિપાસાસમપ્પિતા.

    Acariṃ tīṇi vassāni, khuppipāsāsamappitā.

    ૧૩૫.

    135.

    ‘‘અથદ્દસાસિં સુગતં, નગરં મિથિલં પતિ 3;

    ‘‘Athaddasāsiṃ sugataṃ, nagaraṃ mithilaṃ pati 4;

    અદન્તાનં દમેતારં, સમ્બુદ્ધમકુતોભયં.

    Adantānaṃ dametāraṃ, sambuddhamakutobhayaṃ.

    ૧૩૬.

    136.

    ‘‘સચિત્તં પટિલદ્ધાન, વન્દિત્વાન ઉપાવિસિં;

    ‘‘Sacittaṃ paṭiladdhāna, vanditvāna upāvisiṃ;

    સો મે ધમ્મમદેસેસિ, અનુકમ્પાય ગોતમો.

    So me dhammamadesesi, anukampāya gotamo.

    ૧૩૭.

    137.

    ‘‘તસ્સ ધમ્મં સુણિત્વાન, પબ્બજિં અનગારિયં;

    ‘‘Tassa dhammaṃ suṇitvāna, pabbajiṃ anagāriyaṃ;

    યુઞ્જન્તી સત્થુવચને, સચ્છાકાસિં પદં સિવં.

    Yuñjantī satthuvacane, sacchākāsiṃ padaṃ sivaṃ.

    ૧૩૮.

    138.

    ‘‘સબ્બે સોકા સમુચ્છિન્ના, પહીના એતદન્તિકા;

    ‘‘Sabbe sokā samucchinnā, pahīnā etadantikā;

    પરિઞ્ઞાતા હિ મે વત્થૂ, યતો સોકાન સમ્ભવો’’તિ.

    Pariññātā hi me vatthū, yato sokāna sambhavo’’ti.

    … વાસેટ્ઠી થેરી….

    … Vāseṭṭhī therī….







    Footnotes:
    1. વસિં (સી॰)
    2. vasiṃ (sī.)
    3. ગતં (ક॰)
    4. gataṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૨. વાસેટ્ઠીથેરીગાથાવણ્ણના • 2. Vāseṭṭhītherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact