Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. વાસિદાયકત્થેરઅપદાનં

    10. Vāsidāyakattheraapadānaṃ

    ૩૬.

    36.

    ‘‘કમ્મારોહં પુરે આસિં, તિવરાયં પુરુત્તમે;

    ‘‘Kammārohaṃ pure āsiṃ, tivarāyaṃ puruttame;

    એકા વાસિ મયા દિન્ના, સયમ્ભું અપરાજિતં 1.

    Ekā vāsi mayā dinnā, sayambhuṃ aparājitaṃ 2.

    ૩૭.

    37.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં વાસિમદદિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ vāsimadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, વાસિદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, vāsidānassidaṃ phalaṃ.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા વાસિદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā vāsidāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    વાસિદાયકત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Vāsidāyakattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    ઉદકાસનવગ્ગો ચતુવીસતિમો.

    Udakāsanavaggo catuvīsatimo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ઉદકાસનભાજનં, સાલપુપ્ફી કિલઞ્જકો;

    Udakāsanabhājanaṃ, sālapupphī kilañjako;

    વેદિકા વણ્ણકારો ચ, પિયાલઅમ્બયાગદો;

    Vedikā vaṇṇakāro ca, piyālaambayāgado;

    જગતી વાસિદાતા ચ, ગાથા તિંસ ચ અટ્ઠ ચ.

    Jagatī vāsidātā ca, gāthā tiṃsa ca aṭṭha ca.







    Footnotes:
    1. સયમ્ભુમ્હિપરાજિતે (?)
    2. sayambhumhiparājite (?)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact