Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. સપ્પઞ્ઞવગ્ગો

    6. Sappaññavaggo

    ૨. વસ્સંવુત્તસુત્તવણ્ણના

    2. Vassaṃvuttasuttavaṇṇanā

    ૧૦૪૮. છટ્ઠસ્સ દુતિયે અયમધિપ્પાયો – સોતાપન્નો ભિક્ખુ એત્તકેન વોસાનં અનાપજ્જિત્વા તાનેવ ઇન્દ્રિયબલબોજ્ઝઙ્ગાનિ સમોધાનેત્વા વિપસ્સનં વડ્ઢેત્વા સકદાગામિમગ્ગં પાપુણિસ્સતિ, સકદાગામી અનાગામિમગ્ગં, અનાગામી અરહત્તમગ્ગન્તિ ઇમમત્થં સન્ધાય ભગવતા ઇમસ્મિં સુત્તે સાસને તન્તિ પવેણી કથિતાતિ.

    1048. Chaṭṭhassa dutiye ayamadhippāyo – sotāpanno bhikkhu ettakena vosānaṃ anāpajjitvā tāneva indriyabalabojjhaṅgāni samodhānetvā vipassanaṃ vaḍḍhetvā sakadāgāmimaggaṃ pāpuṇissati, sakadāgāmī anāgāmimaggaṃ, anāgāmī arahattamagganti imamatthaṃ sandhāya bhagavatā imasmiṃ sutte sāsane tanti paveṇī kathitāti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. વસ્સંવુત્થસુત્તં • 2. Vassaṃvutthasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨. વસ્સંવુત્થસુત્તવણ્ણના • 2. Vassaṃvutthasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact