Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૫૭. વસ્સવલાહકસુત્તં

    57. Vassavalāhakasuttaṃ

    ૬૦૬. સાવત્થિનિદાનં. એકમન્તં નિસિન્નો ખો સો ભિક્ખુ ભગવન્તં એતદવોચ – ‘‘કો નુ ખો, ભન્તે, હેતુ, કો પચ્ચયો, યેનેકદા દેવો વસ્સતી’’તિ? ‘‘સન્તિ, ભિક્ખુ, વસ્સવલાહકા નામ દેવા. તેસં યદા એવં હોતિ – ‘યંનૂન મયં સકાય રતિયા વસેય્યામા’તિ, તેસં તં ચેતોપણિધિમન્વાય દેવો વસ્સતિ. અયં ખો, ભિક્ખુ, હેતુ, અયં પચ્ચયો, યેનેકદા દેવો વસ્સતી’’તિ. સત્તપઞ્ઞાસમં.

    606. Sāvatthinidānaṃ. Ekamantaṃ nisinno kho so bhikkhu bhagavantaṃ etadavoca – ‘‘ko nu kho, bhante, hetu, ko paccayo, yenekadā devo vassatī’’ti? ‘‘Santi, bhikkhu, vassavalāhakā nāma devā. Tesaṃ yadā evaṃ hoti – ‘yaṃnūna mayaṃ sakāya ratiyā vaseyyāmā’ti, tesaṃ taṃ cetopaṇidhimanvāya devo vassati. Ayaṃ kho, bhikkhu, hetu, ayaṃ paccayo, yenekadā devo vassatī’’ti. Sattapaññāsamaṃ.

    સત્તપઞ્ઞાસસુત્તન્તં નિટ્ઠિતં.

    Sattapaññāsasuttantaṃ niṭṭhitaṃ.

    વલાહકસંયુત્તં સમત્તં.

    Valāhakasaṃyuttaṃ samattaṃ.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    સુદ્ધિકં સુચરિતઞ્ચ દાનૂપકારપઞ્ઞાસં;

    Suddhikaṃ sucaritañca dānūpakārapaññāsaṃ;

    સીતં ઉણ્હઞ્ચ અબ્ભઞ્ચ વાતવસ્સવલાહકાતિ.

    Sītaṃ uṇhañca abbhañca vātavassavalāhakāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૧. વલાહકસંયુત્તવણ્ણના • 11. Valāhakasaṃyuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૧. વલાહકસંયુત્તવણ્ણના • 11. Valāhakasaṃyuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact