Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā |
૯. વસ્સિકસાટિકસિક્ખાપદવણ્ણના
9. Vassikasāṭikasikkhāpadavaṇṇanā
૫૪૨. વસ્સિકસાટિકાપિ ઉક્કટ્ઠપટિચ્છેદવસેન અનુઞ્ઞાતા. વસ્સકાલે કેચિ સઙ્ઘાટિપરિભોગેનેવ પરિભુઞ્જિસ્સન્તીતિ અયં ભગવતો અધિપ્પાયો સિયા. કિઞ્ચાપિ ઇમિના તક્કેન અનુઞ્ઞાતા, ‘‘અપ્પમાણિકાયો કણ્ડુપટિચ્છાદિયો ધારેન્તિ, વસ્સિકસાટિકાયો ધારેન્તી’’તિ ઇમસ્મિં વત્થુસ્મિં પઞ્ઞત્તત્તા પન અઞ્ઞથા પુણ્ણપરિચ્છેદતો અધિકપ્પમાણાયો તે ભિક્ખૂ ધારેસુન્તિ કત્વા એતપરમતા તાસં અનુઞ્ઞાતાતિ વેદિતબ્બા. એસેવ નયો દસમેપિ.
542.Vassikasāṭikāpi ukkaṭṭhapaṭicchedavasena anuññātā. Vassakāle keci saṅghāṭiparibhogeneva paribhuñjissantīti ayaṃ bhagavato adhippāyo siyā. Kiñcāpi iminā takkena anuññātā, ‘‘appamāṇikāyo kaṇḍupaṭicchādiyo dhārenti, vassikasāṭikāyo dhārentī’’ti imasmiṃ vatthusmiṃ paññattattā pana aññathā puṇṇaparicchedato adhikappamāṇāyo te bhikkhū dhāresunti katvā etaparamatā tāsaṃ anuññātāti veditabbā. Eseva nayo dasamepi.
વસ્સિકસાટિકસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Vassikasāṭikasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૯. રતનવગ્ગો • 9. Ratanavaggo
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૯. વસ્સિકસાટિકસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Vassikasāṭikasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૭. નિસીદનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Nisīdanasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૭. નિસીદનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Nisīdanasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૯. વસ્સિકસાટિકસિક્ખાપદં • 9. Vassikasāṭikasikkhāpadaṃ