Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā |
૩. વસ્સૂપનાયિકક્ખન્ધકો
3. Vassūpanāyikakkhandhako
વસ્સૂપનાયિકઅનુજાનનકથાદિવણ્ણના
Vassūpanāyikaanujānanakathādivaṇṇanā
૧૮૪. વસ્સૂપનાયિકક્ખન્ધકે અપરસ્મિં દિવસેતિ દુતિયે પાટિપદદિવસે.
184. Vassūpanāyikakkhandhake aparasmiṃ divaseti dutiye pāṭipadadivase.
૧૮૫. અઞ્ઞત્થ અરુણં ઉટ્ઠાપનેન વાતિ સાપેક્ખસ્સ અકરણીયેન ગન્ત્વા અઞ્ઞત્થ અરુણં ઉટ્ઠાપનેન વા. પરિહાનીતિ ગુણપરિહાનિ.
185.Aññattha aruṇaṃ uṭṭhāpanena vāti sāpekkhassa akaraṇīyena gantvā aññattha aruṇaṃ uṭṭhāpanena vā. Parihānīti guṇaparihāni.
૧૮૭. પાળિયં સત્તાહં સન્નિવત્તો કાતબ્બોતિ સકલં સત્તાહં બહિ એવ અવીતિનામેત્વા સત્તાહપરિયોસાનભૂતં અરુણુટ્ઠાનકાલં પુન વિહારેવ સમ્બન્ધવસેન સત્તાહં વિહારે સન્નિવત્તં કાતબ્બં. સત્તાહપરિયોસાનકાલો હિ ઇધ સત્તાહ-સદ્દેન વુત્તો, તદપેક્ખાય ચ ‘‘સન્નિવત્તો’’તિ પુલ્લિઙ્ગેન વુત્તં. તીણિ પરિહીનાનીતિ ભિક્ખુનીનં વચ્ચકુટિઆદીનં પટિક્ખિત્તત્તા પરિહીનાનિ.
187. Pāḷiyaṃ sattāhaṃ sannivatto kātabboti sakalaṃ sattāhaṃ bahi eva avītināmetvā sattāhapariyosānabhūtaṃ aruṇuṭṭhānakālaṃ puna vihāreva sambandhavasena sattāhaṃ vihāre sannivattaṃ kātabbaṃ. Sattāhapariyosānakālo hi idha sattāha-saddena vutto, tadapekkhāya ca ‘‘sannivatto’’ti pulliṅgena vuttaṃ. Tīṇi parihīnānīti bhikkhunīnaṃ vaccakuṭiādīnaṃ paṭikkhittattā parihīnāni.
૧૮૯. ન પલુજ્જતીતિ અઞ્ઞેસં અપ્પગુણત્તા, મમ ચ મરણેન ન વિનસ્સતિ.
189.Na palujjatīti aññesaṃ appaguṇattā, mama ca maraṇena na vinassati.
વસ્સૂપનાયિકઅનુજાનનકથાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Vassūpanāyikaanujānanakathādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi
૧૦૭. વસ્સૂપનાયિકાનુજાનના • 107. Vassūpanāyikānujānanā
૧૦૮. વસ્સાને ચારિકાપટિક્ખેપાદિ • 108. Vassāne cārikāpaṭikkhepādi
૧૦૯. સત્તાહકરણીયાનુજાનના • 109. Sattāhakaraṇīyānujānanā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā
વસ્સૂપનાયિકાનુજાનનકથા • Vassūpanāyikānujānanakathā
વસ્સાનેચારિકાપટિક્ખેપાદિકથા • Vassānecārikāpaṭikkhepādikathā
સત્તાહકરણીયાનુજાનનકથા • Sattāhakaraṇīyānujānanakathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā
વસ્સૂપનાયિકાનુજાનનકથાવણ્ણના • Vassūpanāyikānujānanakathāvaṇṇanā
વસ્સાને ચારિકાપટિક્ખેપાદિકથાવણ્ણના • Vassāne cārikāpaṭikkhepādikathāvaṇṇanā
સત્તાહકરણીયાનુજાનનકથાવણ્ણના • Sattāhakaraṇīyānujānanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā
વસ્સૂપનાયિકાનુજાનનકથાવણ્ણના • Vassūpanāyikānujānanakathāvaṇṇanā
વસ્સાનેચારિકાપટિક્ખેપાદિકથાવણ્ણના • Vassānecārikāpaṭikkhepādikathāvaṇṇanā
સત્તાહકરણીયાનુજાનનકથાવણ્ણના • Sattāhakaraṇīyānujānanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
૧૦૭. વસ્સૂપનાયિકાનુજાનનકથા • 107. Vassūpanāyikānujānanakathā
૧૦૮. વસ્સાનેચારિકાપટિક્ખેપાદિકથા • 108. Vassānecārikāpaṭikkhepādikathā
૧૦૯. સત્તાહકરણીયાનુજાનનકથા • 109. Sattāhakaraṇīyānujānanakathā