Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૩. વસ્સૂપનાયિકક્ખન્ધકવણ્ણના

    3. Vassūpanāyikakkhandhakavaṇṇanā

    વસ્સૂપનાયિકાનુજાનનકથાવણ્ણના

    Vassūpanāyikānujānanakathāvaṇṇanā

    ૧૮૪. મહાઅટ્ઠકથાયમ્પિ ‘‘સઙ્કાસયિસ્સન્તી’’તિ પાઠો, દીપવાસિનો ‘‘સઙ્કાપયિસ્સન્તી’’તિ પઠન્તિ કિર. ‘‘કતિ નુ ખો વસ્સૂપનાયિકા’’તિ ચિન્તાયં ‘‘કિં નિમિત્ત’’ન્તિ વુત્તે ‘‘અનુજાનામિ, ભિક્ખવે, વસ્સં ઉપગન્તુ’’ન્તિ યં વસ્સૂપગમનં વુત્તં, તં ‘‘ઇમં તેમાસં વસ્સં ઉપેમી’’તિ વત્વા ઉપગન્તબ્બં. વસ્સાનમાસા ચ ચત્તારો. તત્થ પઠમં તેમાસં, પચ્છિમં તેમાસન્તિ દુવિધં તેમાસં. તેનાયં તેસં ભિક્ખૂનં ચિન્તા અહોસિ.

    184.Mahāaṭṭhakathāyampi ‘‘saṅkāsayissantī’’ti pāṭho, dīpavāsino ‘‘saṅkāpayissantī’’ti paṭhanti kira. ‘‘Kati nu kho vassūpanāyikā’’ti cintāyaṃ ‘‘kiṃ nimitta’’nti vutte ‘‘anujānāmi, bhikkhave, vassaṃ upagantu’’nti yaṃ vassūpagamanaṃ vuttaṃ, taṃ ‘‘imaṃ temāsaṃ vassaṃ upemī’’ti vatvā upagantabbaṃ. Vassānamāsā ca cattāro. Tattha paṭhamaṃ temāsaṃ, pacchimaṃ temāsanti duvidhaṃ temāsaṃ. Tenāyaṃ tesaṃ bhikkhūnaṃ cintā ahosi.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૦૭. વસ્સૂપનાયિકાનુજાનના • 107. Vassūpanāyikānujānanā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / વસ્સૂપનાયિકાનુજાનનકથા • Vassūpanāyikānujānanakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / વસ્સૂપનાયિકાનુજાનનકથાવણ્ણના • Vassūpanāyikānujānanakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / વસ્સૂપનાયિકઅનુજાનનકથાદિવણ્ણના • Vassūpanāyikaanujānanakathādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૦૭. વસ્સૂપનાયિકાનુજાનનકથા • 107. Vassūpanāyikānujānanakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact