Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. દુતિયવગ્ગો

    2. Dutiyavaggo

    ૧. વતપદસુત્તવણ્ણના

    1. Vatapadasuttavaṇṇanā

    ૨૫૭. દુતિયવગ્ગસ્સ પઠમે વતપદાનીતિ વતકોટ્ઠાસાનિ. સમત્તાનીતિ પરિપુણ્ણાનિ. સમાદિન્નાનીતિ ગહિતાનિ. કુલે જેટ્ઠાપચાયીતિ કુલજેટ્ઠકાનં મહાપિતા મહામાતા ચૂળપિતા ચૂળમાતા માતુલો માતુલાનીતિઆદીનં અપચિતિકારકો. સણ્હવાચોતિ પિયમુદુમધુરવાચો. મુત્તચાગોતિ વિસ્સટ્ઠચાગો. પયતપાણીતિ દેય્યધમ્મદાનત્થાય સદા ધોતહત્થો. વોસ્સગ્ગરતોતિ વોસ્સજ્જને રતો. યાચયોગોતિ પરેહિ યાચિતબ્બારહો, યાચયોગોતિ વા યાચયોગેનેવ યુત્તો. દાનસંવિભાગરતોતિ દાને ચ સંવિભાગે ચ રતો. પઠમં.

    257. Dutiyavaggassa paṭhame vatapadānīti vatakoṭṭhāsāni. Samattānīti paripuṇṇāni. Samādinnānīti gahitāni. Kule jeṭṭhāpacāyīti kulajeṭṭhakānaṃ mahāpitā mahāmātā cūḷapitā cūḷamātā mātulo mātulānītiādīnaṃ apacitikārako. Saṇhavācoti piyamudumadhuravāco. Muttacāgoti vissaṭṭhacāgo. Payatapāṇīti deyyadhammadānatthāya sadā dhotahattho. Vossaggaratoti vossajjane rato. Yācayogoti parehi yācitabbāraho, yācayogoti vā yācayogeneva yutto. Dānasaṃvibhāgaratoti dāne ca saṃvibhāge ca rato. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. વતપદસુત્તં • 1. Vatapadasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. વતપદસુત્તવણ્ણના • 1. Vatapadasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact