Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૫૬. વાતવલાહકસુત્તં

    56. Vātavalāhakasuttaṃ

    ૬૦૫. સાવત્થિનિદાનં . એકમન્તં નિસિન્નો ખો સો ભિક્ખુ ભગવન્તં એતદવોચ – ‘‘કો નુ ખો, ભન્તે, હેતુ, કો પચ્ચયો, યેનેકદા વાતો હોતી’’તિ? ‘‘સન્તિ, ભિક્ખુ, વાતવલાહકા નામ દેવા. તેસં યદા એવં હોતિ – ‘યંનૂન મયં સકાય રતિયા વસેય્યામા’તિ, તેસં તં ચેતોપણિધિમન્વાય વાતો હોતિ. અયં ખો, ભિક્ખુ, હેતુ, અયં પચ્ચયો, યેનેકદા વાતો હોતી’’તિ. છપ્પઞ્ઞાસમં.

    605. Sāvatthinidānaṃ . Ekamantaṃ nisinno kho so bhikkhu bhagavantaṃ etadavoca – ‘‘ko nu kho, bhante, hetu, ko paccayo, yenekadā vāto hotī’’ti? ‘‘Santi, bhikkhu, vātavalāhakā nāma devā. Tesaṃ yadā evaṃ hoti – ‘yaṃnūna mayaṃ sakāya ratiyā vaseyyāmā’ti, tesaṃ taṃ cetopaṇidhimanvāya vāto hoti. Ayaṃ kho, bhikkhu, hetu, ayaṃ paccayo, yenekadā vāto hotī’’ti. Chappaññāsamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૧. વલાહકસંયુત્તવણ્ણના • 11. Valāhakasaṃyuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૧. વલાહકસંયુત્તવણ્ણના • 11. Valāhakasaṃyuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact