Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૪. વેદનાનાનત્તસુત્તવણ્ણના

    4. Vedanānānattasuttavaṇṇanā

    ૮૮. સબ્બાપિ તસ્મિં દ્વારે વેદના વત્તેય્યું ચક્ખુસમ્ફસ્સવેદના ઉપનિસ્સયપચ્ચયભાવિતા. નિબ્બત્તિફાસુકત્થન્તિ નિબ્બત્તિયા ઉપનિસ્સયભાવેન પવત્તિયા દસ્સનસુખત્થં. સમ્પટિચ્છનવેદનમેવ ગહેતું વટ્ટતિ, તાય ગહિતાય ઇતરાસં ગહણં ઞાયાગતમેવાતિ. વુત્તં પોરાણટ્ઠકથાયં. આવજ્જનસમ્ફસ્સન્તિ આવજ્જનમનોસમ્ફસ્સં. અનન્તરૂપનિસ્સયભૂતં પટિચ્ચ પઠમજવનવસેન ઉપ્પજ્જતીતિ યોજના. અયમધિપ્પાયો ઉપનિસ્સયસ્સ અધિપ્પેતત્તા.

    88.Sabbāpi tasmiṃ dvāre vedanā vatteyyuṃ cakkhusamphassavedanā upanissayapaccayabhāvitā. Nibbattiphāsukatthanti nibbattiyā upanissayabhāvena pavattiyā dassanasukhatthaṃ. Sampaṭicchanavedanameva gahetuṃ vaṭṭati, tāya gahitāya itarāsaṃ gahaṇaṃ ñāyāgatamevāti. Vuttaṃ porāṇaṭṭhakathāyaṃ. Āvajjanasamphassanti āvajjanamanosamphassaṃ. Anantarūpanissayabhūtaṃ paṭicca paṭhamajavanavasena uppajjatīti yojanā. Ayamadhippāyo upanissayassa adhippetattā.

    વેદનાનાનત્તસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Vedanānānattasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. વેદનાનાનત્તસુત્તં • 4. Vedanānānattasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. વેદનાનાનત્તસુત્તવણ્ણના • 4. Vedanānānattasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact