Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. વેદિકારકત્થેરઅપદાનં

    3. Vedikārakattheraapadānaṃ

    ૧૦.

    10.

    ‘‘નિબ્બુતે લોકનાથમ્હિ, પિયદસ્સીનરુત્તમે;

    ‘‘Nibbute lokanāthamhi, piyadassīnaruttame;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, મુત્તાવેદિમકાસહં.

    Pasannacitto sumano, muttāvedimakāsahaṃ.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘મણીહિ પરિવારેત્વા, અકાસિં વેદિમુત્તમં;

    ‘‘Maṇīhi parivāretvā, akāsiṃ vedimuttamaṃ;

    વેદિકાય મહં કત્વા, તત્થ કાલઙ્કતો અહં.

    Vedikāya mahaṃ katvā, tattha kālaṅkato ahaṃ.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘યં યં યોનુપપજ્જામિ, દેવત્તં અથ માનુસં;

    ‘‘Yaṃ yaṃ yonupapajjāmi, devattaṃ atha mānusaṃ;

    મણી ધારેન્તિ આકાસે, પુઞ્ઞકમ્મસ્સિદં ફલં.

    Maṇī dhārenti ākāse, puññakammassidaṃ phalaṃ.

    ૧૩.

    13.

    ‘‘સોળસિતો કપ્પસતે, મણિપ્પભાસનામકા;

    ‘‘Soḷasito kappasate, maṇippabhāsanāmakā;

    છત્તિંસાસિંસુ 1 રાજાનો, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Chattiṃsāsiṃsu 2 rājāno, cakkavattī mahabbalā.

    ૧૪.

    14.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા વેદિકારકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā vedikārako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    વેદિકારકત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Vedikārakattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. બાત્તિંસાસિંસુ (સી॰ સ્યા॰)
    2. bāttiṃsāsiṃsu (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૩. વેદિકારકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 3. Vedikārakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact