Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. વેદિકારકત્થેરઅપદાનં

    9. Vedikārakattheraapadānaṃ

    ૬૧.

    61.

    ‘‘પદુમુત્તરસ્સ ભગવતો, બોધિયા પાદપુત્તમે;

    ‘‘Padumuttarassa bhagavato, bodhiyā pādaputtame;

    વેદિકં સુકતં કત્વા, સકં ચિત્તં પસાદયિં.

    Vedikaṃ sukataṃ katvā, sakaṃ cittaṃ pasādayiṃ.

    ૬૨.

    62.

    ‘‘અતોળારાનિ 1 ભણ્ડાનિ, કતાનિ અકતાનિ ચ;

    ‘‘Atoḷārāni 2 bhaṇḍāni, katāni akatāni ca;

    અન્તલિક્ખા પવસ્સન્તિ, વેદિકાય ઇદં ફલં.

    Antalikkhā pavassanti, vedikāya idaṃ phalaṃ.

    ૬૩.

    63.

    ‘‘ઉભતો બ્યૂળ્હસઙ્ગામે, પક્ખન્દન્તો ભયાનકે;

    ‘‘Ubhato byūḷhasaṅgāme, pakkhandanto bhayānake;

    ભયભેરવં ન પસ્સામિ, વેદિકાય ઇદં ફલં.

    Bhayabheravaṃ na passāmi, vedikāya idaṃ phalaṃ.

    ૬૪.

    64.

    ‘‘મમ સઙ્કપ્પમઞ્ઞાય, બ્યમ્હં નિબ્બત્તતે સુભં;

    ‘‘Mama saṅkappamaññāya, byamhaṃ nibbattate subhaṃ;

    સયનાનિ મહગ્ઘાનિ, વેદિકાય ઇદં ફલં.

    Sayanāni mahagghāni, vedikāya idaṃ phalaṃ.

    ૬૫.

    65.

    ‘‘સતસહસ્સિતો કપ્પે, યં વેદિકમકારયિં;

    ‘‘Satasahassito kappe, yaṃ vedikamakārayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, વેદિકાય ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, vedikāya idaṃ phalaṃ.

    ૬૬.

    66.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૬૭.

    67.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૬૮.

    68.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા વેદિકારકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā vedikārako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    વેદિકારકત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Vedikārakattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. અથોળારાનિ (સી॰ પી॰), અગ્ગોળારાનિ (સ્યા॰)
    2. athoḷārāni (sī. pī.), aggoḷārāni (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૬૦. સકિંસમ્મજ્જકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-60. Sakiṃsammajjakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact