Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. વેય્યાવચ્ચકત્થેરઅપદાનં

    9. Veyyāvaccakattheraapadānaṃ

    ૫૧.

    51.

    ‘‘વિપસ્સિસ્સ ભગવતો, મહાપૂગગણો અહુ;

    ‘‘Vipassissa bhagavato, mahāpūgagaṇo ahu;

    વેય્યાવચ્ચકરો આસિં, સબ્બકિચ્ચેસુ વાવટો 1.

    Veyyāvaccakaro āsiṃ, sabbakiccesu vāvaṭo 2.

    ૫૨.

    52.

    ‘‘દેય્યધમ્મો ચ મે નત્થિ, સુગતસ્સ મહેસિનો;

    ‘‘Deyyadhammo ca me natthi, sugatassa mahesino;

    અવન્દિં સત્થુનો પાદે, વિપ્પસન્નેન ચેતસા.

    Avandiṃ satthuno pāde, vippasannena cetasā.

    ૫૩.

    53.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, વેય્યાવચ્ચં અકાસહં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, veyyāvaccaṃ akāsahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, વેય્યાવચ્ચસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, veyyāvaccassidaṃ phalaṃ.

    ૫૪.

    54.

    ‘‘ઇતો ચ અટ્ઠમે કપ્પે, રાજા આસિં સુચિન્તિતો;

    ‘‘Ito ca aṭṭhame kappe, rājā āsiṃ sucintito;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૫૫.

    55.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા વેય્યાવચ્ચકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā veyyāvaccako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    વેય્યાવચ્ચકત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Veyyāvaccakattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. બ્યાવટો (સી॰ સ્યા॰)
    2. byāvaṭo (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧૦. બુદ્ધુપટ્ઠાકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 10. Buddhupaṭṭhākattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact