Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૨-૧૧. વિધાસુત્તાદિવણ્ણના
2-11. Vidhāsuttādivaṇṇanā
૧૬૨-૧૭૧. વિધાતિ માનકોટ્ઠાસા માનઠપના વા. સેય્યોહમસ્મીતિ વિધાતિ અહમસ્મિ સેય્યોતિ એવં માનકોટ્ઠાસો માનઠપના વા. નીઘાતિ દુક્ખા. વચનત્થો પનેત્થ યસ્સ ઉપ્પજ્જન્તિ, તં પુરિસં નીહનન્તીતિ નીઘા. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.
162-171.Vidhāti mānakoṭṭhāsā mānaṭhapanā vā. Seyyohamasmīti vidhāti ahamasmi seyyoti evaṃ mānakoṭṭhāso mānaṭhapanā vā. Nīghāti dukkhā. Vacanattho panettha yassa uppajjanti, taṃ purisaṃ nīhanantīti nīghā. Sesamettha uttānamevāti.
એસનાવગ્ગો દસમો.
Esanāvaggo dasamo.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૨. વિધાસુત્તં • 2. Vidhāsuttaṃ
૩. આસવસુત્તં • 3. Āsavasuttaṃ
૪. ભવસુત્તં • 4. Bhavasuttaṃ
૫. દુક્ખતાસુત્તં • 5. Dukkhatāsuttaṃ
૬. ખિલસુત્તં • 6. Khilasuttaṃ
૭. મલસુત્તં • 7. Malasuttaṃ
૮. નીઘસુત્તં • 8. Nīghasuttaṃ
૯. વેદનાસુત્તં • 9. Vedanāsuttaṃ
૧૦. તણ્હાસુત્તં • 10. Taṇhāsuttaṃ
૧૧. તસિનાસુત્તં • 11. Tasināsuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨-૧૧. વિધાસુત્તાદિવણ્ણના • 2-11. Vidhāsuttādivaṇṇanā