Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya |
૫. ચક્કવત્તિવગ્ગો
5. Cakkavattivaggo
૧. વિધાસુત્તં
1. Vidhāsuttaṃ
૨૨૨. સાવત્થિનિદાનં . ‘‘યે હિ કેચિ, ભિક્ખવે, અતીતમદ્ધાનં સમણા વા બ્રાહ્મણા વા તિસ્સો વિધા પજહિંસુ, સબ્બે તે સત્તન્નં બોજ્ઝઙ્ગાનં ભાવિતત્તા બહુલીકતત્તા. યે હિ કેચિ, ભિક્ખવે, અનાગતમદ્ધાનં સમણા વા બ્રાહ્મણા વા તિસ્સો વિધા પજહિસ્સન્તિ, સબ્બે તે સત્તન્નં બોજ્ઝઙ્ગાનં ભાવિતત્તા બહુલીકતત્તા. યે હિ કેચિ, ભિક્ખવે, એતરહિ સમણા વા બ્રાહ્મણા વા તિસ્સો વિધા પજહન્તિ, સબ્બે તે સત્તન્નં બોજ્ઝઙ્ગાનં ભાવિતત્તા બહુલીકતત્તા. કતમેસં સત્તન્નં બોજ્ઝઙ્ગાનં? સતિસમ્બોજ્ઝઙ્ગસ્સ…પે॰… ઉપેક્ખાસમ્બોજ્ઝઙ્ગસ્સ. યે હિ કેચિ, ભિક્ખવે, અતીતમદ્ધાનં સમણા વા બ્રાહ્મણા વા તિસ્સો વિધા પજહિંસુ…પે॰… પજહિસ્સન્તિ…પે॰… પજહન્તિ, સબ્બે તે ઇમેસંયેવ સત્તન્નં બોજ્ઝઙ્ગાનં ભાવિતત્તા બહુલીકતત્તા’’તિ. પઠમં.
222. Sāvatthinidānaṃ . ‘‘Ye hi keci, bhikkhave, atītamaddhānaṃ samaṇā vā brāhmaṇā vā tisso vidhā pajahiṃsu, sabbe te sattannaṃ bojjhaṅgānaṃ bhāvitattā bahulīkatattā. Ye hi keci, bhikkhave, anāgatamaddhānaṃ samaṇā vā brāhmaṇā vā tisso vidhā pajahissanti, sabbe te sattannaṃ bojjhaṅgānaṃ bhāvitattā bahulīkatattā. Ye hi keci, bhikkhave, etarahi samaṇā vā brāhmaṇā vā tisso vidhā pajahanti, sabbe te sattannaṃ bojjhaṅgānaṃ bhāvitattā bahulīkatattā. Katamesaṃ sattannaṃ bojjhaṅgānaṃ? Satisambojjhaṅgassa…pe… upekkhāsambojjhaṅgassa. Ye hi keci, bhikkhave, atītamaddhānaṃ samaṇā vā brāhmaṇā vā tisso vidhā pajahiṃsu…pe… pajahissanti…pe… pajahanti, sabbe te imesaṃyeva sattannaṃ bojjhaṅgānaṃ bhāvitattā bahulīkatattā’’ti. Paṭhamaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. વિધાસુત્તવણ્ણના • 1. Vidhāsuttavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. વિધાસુત્તવણ્ણના • 1. Vidhāsuttavaṇṇanā