Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૫. ચક્કવત્તિવગ્ગો

    5. Cakkavattivaggo

    ૧. વિધાસુત્તવણ્ણના

    1. Vidhāsuttavaṇṇanā

    ૨૨૨. વિધીયન્તીતિ વિધા, માનાદિભાગા કોટ્ઠાસાતિ આહ ‘‘તયો માનકોટ્ઠાસા’’તિ. તથા તથા વિદહનતોતિ ‘‘સેય્યોહમસ્મી’’તિઆદિના તેન તેનાકારેન વિદહનતો ઠપનતો, ઠપેતબ્બતો વા.

    222. Vidhīyantīti vidhā, mānādibhāgā koṭṭhāsāti āha ‘‘tayo mānakoṭṭhāsā’’ti. Tathā tathā vidahanatoti ‘‘seyyohamasmī’’tiādinā tena tenākārena vidahanato ṭhapanato, ṭhapetabbato vā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. વિધાસુત્તં • 1. Vidhāsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. વિધાસુત્તવણ્ણના • 1. Vidhāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact