Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૮. વિજયાથેરીગાથા

    8. Vijayātherīgāthā

    ૧૬૯.

    169.

    ‘‘ચતુક્ખત્તું પઞ્ચક્ખત્તું, વિહારા ઉપનિક્ખમિં;

    ‘‘Catukkhattuṃ pañcakkhattuṃ, vihārā upanikkhamiṃ;

    અલદ્ધા ચેતસો સન્તિં, ચિત્તે અવસવત્તિની.

    Aladdhā cetaso santiṃ, citte avasavattinī.

    ૧૭૦.

    170.

    ‘‘ભિક્ખુનિં ઉપસઙ્કમ્મ, સક્કચ્ચં પરિપુચ્છહં;

    ‘‘Bhikkhuniṃ upasaṅkamma, sakkaccaṃ paripucchahaṃ;

    સા મે ધમ્મમદેસેસિ, ધાતુઆયતનાનિ ચ.

    Sā me dhammamadesesi, dhātuāyatanāni ca.

    ૧૭૧.

    171.

    ‘‘ચત્તારિ અરિયસચ્ચાનિ, ઇન્દ્રિયાનિ બલાનિ ચ;

    ‘‘Cattāri ariyasaccāni, indriyāni balāni ca;

    બોજ્ઝઙ્ગટ્ઠઙ્ગિકં મગ્ગં, ઉત્તમત્થસ્સ પત્તિયા.

    Bojjhaṅgaṭṭhaṅgikaṃ maggaṃ, uttamatthassa pattiyā.

    ૧૭૨.

    172.

    ‘‘તસ્સાહં વચનં સુત્વા, કરોન્તી અનુસાસનિં;

    ‘‘Tassāhaṃ vacanaṃ sutvā, karontī anusāsaniṃ;

    રત્તિયા પુરિમે યામે, પુબ્બજાતિમનુસ્સરિં.

    Rattiyā purime yāme, pubbajātimanussariṃ.

    ૧૭૩.

    173.

    ‘‘રત્તિયા મજ્ઝિમે યામે, દિબ્બચક્ખું વિસોધયિં;

    ‘‘Rattiyā majjhime yāme, dibbacakkhuṃ visodhayiṃ;

    રત્તિયા પચ્છિમે યામે, તમોખન્ધં પદાલયિં.

    Rattiyā pacchime yāme, tamokhandhaṃ padālayiṃ.

    ૧૭૪.

    174.

    ‘‘પીતિસુખેન ચ કાયં, ફરિત્વા વિહરિં તદા;

    ‘‘Pītisukhena ca kāyaṃ, pharitvā vihariṃ tadā;

    સત્તમિયા પાદે પસારેસિં, તમોખન્ધં પદાલિયા’’તિ.

    Sattamiyā pāde pasāresiṃ, tamokhandhaṃ padāliyā’’ti.

    … વિજયા થેરી….

    … Vijayā therī….

    છક્કનિપાતો નિટ્ઠિતો.

    Chakkanipāto niṭṭhito.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૮. વિજયાથેરીગાથાવણ્ણના • 8. Vijayātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact