Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૫. પઞ્ચમવગ્ગો

    5. Pañcamavaggo

    ૧. વિમુત્તિકથાવણ્ણના

    1. Vimuttikathāvaṇṇanā

    ૪૧૮. ફલઞાણં ન હોતીતિ ‘‘વિમુત્તાની’’તિ વા તદઙ્ગવિમુત્તિયાદિભાવતો મગ્ગેન પહીનાનં પુન અનુપ્પત્તિતો ચ ‘‘અવિમુત્તાની’’તિ વા ન વત્તબ્બાનીતિ અધિપ્પાયો. ગોત્રભુઞાણઞ્ચેત્થ વિપસ્સનાગ્ગહણેન ગહિતન્તિ દટ્ઠબ્બં.

    418. Phalañāṇaṃ na hotīti ‘‘vimuttānī’’ti vā tadaṅgavimuttiyādibhāvato maggena pahīnānaṃ puna anuppattito ca ‘‘avimuttānī’’ti vā na vattabbānīti adhippāyo. Gotrabhuñāṇañcettha vipassanāggahaṇena gahitanti daṭṭhabbaṃ.

    વિમુત્તિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Vimuttikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૪૩) ૧. વિમુત્તિકથા • (43) 1. Vimuttikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧. વિમુત્તિકથાવણ્ણના • 1. Vimuttikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧. વિમુત્તિકથાવણ્ણના • 1. Vimuttikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact