Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    160. வினீலஜாதகங் (2-1-10)

    160. Vinīlajātakaṃ (2-1-10)

    19.

    19.

    ஏவமேவ நூன 1 ராஜானங், வேதே³ஹங் மிதி²லக்³க³ஹங்;

    Evameva nūna 2 rājānaṃ, vedehaṃ mithilaggahaṃ;

    அஸ்ஸா வஹந்தி ஆஜஞ்ஞா, யதா² ஹங்ஸா வினீலகங்.

    Assā vahanti ājaññā, yathā haṃsā vinīlakaṃ.

    20.

    20.

    வினீல து³க்³க³ங் ப⁴ஜஸி, அபூ⁴மிங் தாத ஸேவஸி;

    Vinīla duggaṃ bhajasi, abhūmiṃ tāta sevasi;

    கா³மந்தகானி 3 ஸேவஸ்ஸு, ஏதங் மாதாலயங் தவாதி.

    Gāmantakāni 4 sevassu, etaṃ mātālayaṃ tavāti.

    வினீலஜாதகங் த³ஸமங்.

    Vinīlajātakaṃ dasamaṃ.

    த³ள்ஹவக்³கோ³ பட²மோ.

    Daḷhavaggo paṭhamo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    வரப³ல்லிக த³த்³த³ர ஸூகரகோ, உரகூ³த்தம பஞ்சமப⁴க்³க³வரோ;

    Varaballika daddara sūkarako, uragūttama pañcamabhaggavaro;

    மஹதீசமு யாவ ஸிங்கா³லவரோ, ஸுஹனுத்தம மோர வினீலங் த³ஸாதி.

    Mahatīcamu yāva siṅgālavaro, suhanuttama mora vinīlaṃ dasāti.







    Footnotes:
    1. நு (க॰)
    2. nu (ka.)
    3. கா³மந்திகானி (ஸீ॰), கா³மந்தரானி (க॰)
    4. gāmantikāni (sī.), gāmantarāni (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [160] 10. வினீலஜாதகவண்ணனா • [160] 10. Vinīlajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact