Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૭. સત્તમવગ્ગો

    7. Sattamavaggo

    (૭૨) ૧૦. વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મોતિકથા

    (72) 10. Vipāko vipākadhammadhammotikathā

    ૫૦૧. વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મોતિ? આમન્તા. તસ્સ વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… તસ્સ વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મોતિ? આમન્તા. તસ્સ તસ્સેવ નત્થિ દુક્ખસ્સ અન્તકિરિયા નત્થિ વટ્ટુપચ્છેદો નત્થિ અનુપાદાપરિનિબ્બાનન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    501. Vipāko vipākadhammadhammoti? Āmantā. Tassa vipāko vipākadhammadhammoti? Na hevaṃ vattabbe…pe… tassa vipāko vipākadhammadhammoti? Āmantā. Tassa tasseva natthi dukkhassa antakiriyā natthi vaṭṭupacchedo natthi anupādāparinibbānanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મોતિ? આમન્તા. વિપાકોતિ વા વિપાકધમ્મધમ્મોતિ વા વિપાકધમ્મધમ્મોતિ વા વિપાકોતિ વા એસેસે એકટ્ઠે સમે સમભાગે તજ્જાતેતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Vipāko vipākadhammadhammoti? Āmantā. Vipākoti vā vipākadhammadhammoti vā vipākadhammadhammoti vā vipākoti vā esese ekaṭṭhe same samabhāge tajjāteti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મોતિ? આમન્તા. વિપાકો ચ વિપાકધમ્મધમ્મો ચ વિપાકધમ્મધમ્મો ચ વિપાકો ચ સહગતા સહજાતા સંસટ્ઠા સમ્પયુત્તા એકુપ્પાદા એકનિરોધા એકવત્થુકા એકારમ્મણાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Vipāko vipākadhammadhammoti? Āmantā. Vipāko ca vipākadhammadhammo ca vipākadhammadhammo ca vipāko ca sahagatā sahajātā saṃsaṭṭhā sampayuttā ekuppādā ekanirodhā ekavatthukā ekārammaṇāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મોતિ? આમન્તા. તઞ્ઞેવ અકુસલં સો અકુસલસ્સ વિપાકો, તઞ્ઞેવ કુસલં સો કુસલસ્સ વિપાકોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Vipāko vipākadhammadhammoti? Āmantā. Taññeva akusalaṃ so akusalassa vipāko, taññeva kusalaṃ so kusalassa vipākoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મોતિ? આમન્તા. યેનેવ ચિત્તેન પાણં હનતિ તેનેવ ચિત્તેન નિરયે પચ્ચતિ, યેનેવ ચિત્તેન દાનં દેતિ તેનેવ ચિત્તેન સગ્ગે મોદતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Vipāko vipākadhammadhammoti? Āmantā. Yeneva cittena pāṇaṃ hanati teneva cittena niraye paccati, yeneva cittena dānaṃ deti teneva cittena sagge modatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૫૦૨. ન વત્તબ્બં – ‘‘વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મો’’તિ? આમન્તા. નનુ વિપાકા ચત્તારો ખન્ધા અરૂપિનો અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયાતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ વિપાકા ચત્તારો ખન્ધા અરૂપિનો અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયા, તેન વત રે વત્તબ્બે – ‘‘વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મો’’તિ.

    502. Na vattabbaṃ – ‘‘vipāko vipākadhammadhammo’’ti? Āmantā. Nanu vipākā cattāro khandhā arūpino aññamaññapaccayāti? Āmantā. Hañci vipākā cattāro khandhā arūpino aññamaññapaccayā, tena vata re vattabbe – ‘‘vipāko vipākadhammadhammo’’ti.

    વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મોતિકથા નિટ્ઠિતા.

    Vipāko vipākadhammadhammotikathā niṭṭhitā.

    સત્તમવગ્ગો.

    Sattamavaggo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    સઙ્ગહો , સમ્પયુત્તો, ચેતસિકો ધમ્મો, ચેતસિકં દાનં, પરિભોગમયં પુઞ્ઞં વડ્ઢતિ, ઇતો દિન્નેન તત્થ યાપેન્તિ, પથવી કમ્મવિપાકો, જરામરણં વિપાકો, નત્થિ અરિયધમ્મવિપાકો, વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મોતિ.

    Saṅgaho , sampayutto, cetasiko dhammo, cetasikaṃ dānaṃ, paribhogamayaṃ puññaṃ vaḍḍhati, ito dinnena tattha yāpenti, pathavī kammavipāko, jarāmaraṇaṃ vipāko, natthi ariyadhammavipāko, vipāko vipākadhammadhammoti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૦. વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મોતિકથાવણ્ણના • 10. Vipāko vipākadhammadhammotikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૧૦. વિપાકોવિપાકધમ્મધમ્મોતિકથાવણ્ણના • 10. Vipākovipākadhammadhammotikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧૦. વિપાકોવિપાકધમ્મધમ્મોતિકથાવણ્ણના • 10. Vipākovipākadhammadhammotikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact