Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૧૦. વિપાકોવિપાકધમ્મધમ્મોતિકથાવણ્ણના
10. Vipākovipākadhammadhammotikathāvaṇṇanā
૫૦૧. તપ્પચ્ચયાપીતિ યસ્સ વિપાકસ્સ વિપાકો અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયો હોતિ તપ્પચ્ચયાપિ અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયભૂતતોપીતિ અધિપ્પાયો. સો હીતિઆદિના પુરિમપટિઞ્ઞાય ઇમસ્સ ચોદનસ્સ કારણભાવં દસ્સેતિ. અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયાદીસુ પચ્ચયટ્ઠેનાતિ આદિ-સદ્દેન સહજાતાદિપચ્ચયે સઙ્ગણ્હિત્વા તેસુ તેન તેન પચ્ચયભાવેનાતિ દસ્સેતિ.
501. Tappaccayāpīti yassa vipākassa vipāko aññamaññapaccayo hoti tappaccayāpi aññamaññapaccayabhūtatopīti adhippāyo. So hītiādinā purimapaṭiññāya imassa codanassa kāraṇabhāvaṃ dasseti. Aññamaññapaccayādīsu paccayaṭṭhenāti ādi-saddena sahajātādipaccaye saṅgaṇhitvā tesu tena tena paccayabhāvenāti dasseti.
વિપાકોવિપાકધમ્મધમ્મોતિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Vipākovipākadhammadhammotikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
સત્તમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Sattamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૭૨) ૧૦. વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મોતિકથા • (72) 10. Vipāko vipākadhammadhammotikathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૦. વિપાકો વિપાકધમ્મધમ્મોતિકથાવણ્ણના • 10. Vipāko vipākadhammadhammotikathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧૦. વિપાકોવિપાકધમ્મધમ્મોતિકથાવણ્ણના • 10. Vipākovipākadhammadhammotikathāvaṇṇanā