Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi |
૭. વીરાથેરીગાથા
7. Vīrātherīgāthā
૭.
7.
‘‘વીરા વીરેહિ 1 ધમ્મેહિ, ભિક્ખુની ભાવિતિન્દ્રિયા;
‘‘Vīrā vīrehi 2 dhammehi, bhikkhunī bhāvitindriyā;
ધારેહિ અન્તિમં દેહં, જેત્વા મારં સવાહિનિ’’ન્તિ 3.
Dhārehi antimaṃ dehaṃ, jetvā māraṃ savāhini’’nti 4.
… વીરા થેરી….
… Vīrā therī….
Footnotes:
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૫-૧૦. તિસ્સાદિથેરીગાથાવણ્ણના • 5-10. Tissāditherīgāthāvaṇṇanā