Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. વિરવપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    4. Viravapupphiyattheraapadānaṃ

    ૧૪.

    14.

    ‘‘ખીણાસવસહસ્સેહિ, નિય્યાતિ લોકનાયકો;

    ‘‘Khīṇāsavasahassehi, niyyāti lokanāyako;

    વિરવપુપ્ફમાદાય 1, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.

    Viravapupphamādāya 2, buddhassa abhiropayiṃ.

    ૧૫.

    15.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૬.

    16.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા વિરવપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā viravapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    વિરવપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Viravapupphiyattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. વિરવિપુપ્ફં પગ્ગય્હ (સી॰)
    2. viravipupphaṃ paggayha (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. તુવરદાયકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Tuvaradāyakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact