Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૮. વિતક્કવિપ્ફારસદ્દકથાવણ્ણના
8. Vitakkavipphārasaddakathāvaṇṇanā
૫૬૩. સબ્બસોતિ સવિતક્કચિત્તેસુ સબ્બત્થ સબ્બદા વાતિ ઇમમત્થં દસ્સેન્તો આહ ‘‘અન્તમસો મનોધાતુપવત્તિકાલેપી’’તિ. વિતક્કવિપ્ફારમત્તન્તિ વિતક્કસ્સ પવત્તિમત્તન્તિ અધિપ્પાયો.
563. Sabbasoti savitakkacittesu sabbattha sabbadā vāti imamatthaṃ dassento āha ‘‘antamaso manodhātupavattikālepī’’ti. Vitakkavipphāramattanti vitakkassa pavattimattanti adhippāyo.
વિતક્કવિપ્ફારસદ્દકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Vitakkavipphārasaddakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૯૧) ૮. વિતક્કવિપ્ફારસદ્દકથા • (91) 8. Vitakkavipphārasaddakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૮. વિતક્કવિપ્ફારસદ્દકથાવણ્ણના • 8. Vitakkavipphārasaddakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૮. વિતક્કવિપ્ફારસદ્દકથાવણ્ણના • 8. Vitakkavipphārasaddakathāvaṇṇanā