Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૮. વિતક્કવિપ્ફારસદ્દકથાવણ્ણના

    8. Vitakkavipphārasaddakathāvaṇṇanā

    ૫૬૩. સબ્બસોતિ સબ્બપ્પકારતો, સો પન પકારો પવત્તિટ્ઠાનકાલવસેન ગહેતબ્બોતિ આહ ‘‘સબ્બત્થ સબ્બદા વા’’તિ. તે ચ ઠાનકાલા ‘‘વિતક્કયતો’’તિઆદિવચનતો ચિત્તવિસેસવસેન ગહેતબ્બાતિ વુત્તં ‘‘સવિતક્કચિત્તેસૂ’’તિ. ‘‘વિતક્કેત્વા વાચં ભિન્દતી’’તિ સુત્તપદં અયોનિસો ગહેત્વા ‘‘વિતક્કવિપ્ફારમત્તં સદ્દો’’તિ આહ.

    563. Sabbasoti sabbappakārato, so pana pakāro pavattiṭṭhānakālavasena gahetabboti āha ‘‘sabbattha sabbadā vā’’ti. Te ca ṭhānakālā ‘‘vitakkayato’’tiādivacanato cittavisesavasena gahetabbāti vuttaṃ ‘‘savitakkacittesū’’ti. ‘‘Vitakketvā vācaṃ bhindatī’’ti suttapadaṃ ayoniso gahetvā ‘‘vitakkavipphāramattaṃ saddo’’ti āha.

    વિતક્કવિપ્ફારસદ્દકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Vitakkavipphārasaddakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૯૧) ૮. વિતક્કવિપ્ફારસદ્દકથા • (91) 8. Vitakkavipphārasaddakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૮. વિતક્કવિપ્ફારસદ્દકથાવણ્ણના • 8. Vitakkavipphārasaddakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૮. વિતક્કવિપ્ફારસદ્દકથાવણ્ણના • 8. Vitakkavipphārasaddakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact