Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. વીથિસમ્મજ્જકત્થેરઅપદાનં

    3. Vīthisammajjakattheraapadānaṃ

    ૧૫.

    15.

    ‘‘ઉદેન્તં સતરંસિંવ, પીતરંસિંવ 1 ભાણુમં;

    ‘‘Udentaṃ sataraṃsiṃva, pītaraṃsiṃva 2 bhāṇumaṃ;

    પન્નરસે યથા ચન્દં, નિય્યન્તં લોકનાયકં.

    Pannarase yathā candaṃ, niyyantaṃ lokanāyakaṃ.

    ૧૬.

    16.

    ‘‘અટ્ઠસટ્ઠિસહસ્સાનિ, સબ્બે ખીણાસવા અહું;

    ‘‘Aṭṭhasaṭṭhisahassāni, sabbe khīṇāsavā ahuṃ;

    પરિવારિંસુ સમ્બુદ્ધં, દ્વિપદિન્દં નરાસભં.

    Parivāriṃsu sambuddhaṃ, dvipadindaṃ narāsabhaṃ.

    ૧૭.

    17.

    ‘‘સમ્મજ્જિત્વાન તં વીથિં, નિય્યન્તે લોકનાયકે;

    ‘‘Sammajjitvāna taṃ vīthiṃ, niyyante lokanāyake;

    ઉસ્સાપેસિં ધજં તત્થ, વિપ્પસન્નેન ચેતસા.

    Ussāpesiṃ dhajaṃ tattha, vippasannena cetasā.

    ૧૮.

    18.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં ધજં અભિરોપયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ dhajaṃ abhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ધજદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, dhajadānassidaṃ phalaṃ.

    ૧૯.

    19.

    ‘‘ઇતો ચતુત્થકે કપ્પે, રાજાહોસિં મહબ્બલો;

    ‘‘Ito catutthake kappe, rājāhosiṃ mahabbalo;

    સબ્બાકારેન સમ્પન્નો, સુધજો ઇતિ વિસ્સુતો.

    Sabbākārena sampanno, sudhajo iti vissuto.

    ૨૦.

    20.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા વીથિસમ્મજ્જકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā vīthisammajjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    વીથિસમ્મજ્જકત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Vīthisammajjakattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. સિતરંસિંવ (સી॰ સ્યા॰)
    2. sitaraṃsiṃva (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૩. વીથિસમ્મજ્જકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 3. Vīthisammajjakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact