Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૩. વિત્તસુત્તં

    3. Vittasuttaṃ

    ૭૩.

    73.

    ‘‘કિંસૂધ વિત્તં પુરિસસ્સ સેટ્ઠં, કિંસુ સુચિણ્ણો સુખમાવહતિ;

    ‘‘Kiṃsūdha vittaṃ purisassa seṭṭhaṃ, kiṃsu suciṇṇo sukhamāvahati;

    કિંસુ હવે સાદુતરં 1 રસાનં, કથંજીવિં 2 જીવિતમાહુ સેટ્ઠ’’ન્તિ.

    Kiṃsu have sādutaraṃ 3 rasānaṃ, kathaṃjīviṃ 4 jīvitamāhu seṭṭha’’nti.

    ‘‘સદ્ધીધ વિત્તં પુરિસસ્સ સેટ્ઠં, ધમ્મો સુચિણ્ણો સુખમાવહતિ;

    ‘‘Saddhīdha vittaṃ purisassa seṭṭhaṃ, dhammo suciṇṇo sukhamāvahati;

    સચ્ચં હવે સાદુતરં રસાનં, પઞ્ઞાજીવિં જીવિતમાહુ સેટ્ઠ’’ન્તિ.

    Saccaṃ have sādutaraṃ rasānaṃ, paññājīviṃ jīvitamāhu seṭṭha’’nti.







    Footnotes:
    1. સાધુતરં (ક॰)
    2. કિંસુજીવિં (ક॰)
    3. sādhutaraṃ (ka.)
    4. kiṃsujīviṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. વિત્તસુત્તવણ્ણના • 3. Vittasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. વિત્તસુત્તવણ્ણના • 3. Vittasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact