Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૭. સારિપુત્તસંયુત્તં
7. Sāriputtasaṃyuttaṃ
૧-૯. વિવેકજસુત્તાદિવણ્ણના
1-9. Vivekajasuttādivaṇṇanā
૩૩૨-૩૪૦. ન એવં હોતીતિ એત્થ ‘‘અહં સમાપજ્જામી’’તિ વા, ‘‘અહં સમાપન્નો’’તિ વા મા હોતુ તદા તાદિસાભોગાભાવતો. ‘‘અહં વુટ્ઠિતો’’તિ પન કસ્મા ન હોતીતિ? સબ્બથાપિ ન હોત્વેવ અહઙ્કારસ્સ સબ્બસો પહીનત્તા.
332-340.Naevaṃ hotīti ettha ‘‘ahaṃ samāpajjāmī’’ti vā, ‘‘ahaṃ samāpanno’’ti vā mā hotu tadā tādisābhogābhāvato. ‘‘Ahaṃ vuṭṭhito’’ti pana kasmā na hotīti? Sabbathāpi na hotveva ahaṅkārassa sabbaso pahīnattā.
વિવેકજસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Vivekajasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. વિવેકજસુત્તં • 1. Vivekajasuttaṃ
૨. અવિતક્કસુત્તં • 2. Avitakkasuttaṃ
૩. પીતિસુત્તં • 3. Pītisuttaṃ
૪. ઉપેક્ખાસુત્તં • 4. Upekkhāsuttaṃ
૫. આકાસાનઞ્ચાયતનસુત્તં • 5. Ākāsānañcāyatanasuttaṃ
૬. વિઞ્ઞાણઞ્ચાયતનસુત્તં • 6. Viññāṇañcāyatanasuttaṃ
૭. આકિઞ્ચઞ્ઞાયતનસુત્તં • 7. Ākiñcaññāyatanasuttaṃ
૮. નેવસઞ્ઞાનાસઞ્ઞાયતનસુત્તં • 8. Nevasaññānāsaññāyatanasuttaṃ
૯. નિરોધસમાપત્તિસુત્તં • 9. Nirodhasamāpattisuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૯. વિવેકજસુત્તાદિવણ્ણના • 1-9. Vivekajasuttādivaṇṇanā