Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    વોહારવગ્ગવણ્ણના

    Vohāravaggavaṇṇanā

    ૪૨૪. ભેદકરવત્થૂનિ નિસ્સાય વિવાદાધિકરણં સમુટ્ઠાતિ, એવં યથાસઙ્ખ્યં ગચ્છતિ. કોધોપનાહાદિદ્વાદસમૂલપયોગં વિવાદાધિકરણં, તથા સેસેસુ. ઓસારણાદીસુ નવસુ ઠાનેસુ કમ્મઞત્તિયા કરણં. દ્વીસુ ઠાનેસુ ઞત્તિદુતિયઞત્તિચતુત્થકમ્મેસુ. યસ્મા મહાઅટ્ઠકથાયં વુત્તનયેનેવ ઉભતોવિભઙ્ગા અસઙ્ગહિતા, તસ્મા યં કુરુન્દિયં વુત્તં, તં ગહેતબ્બન્તિ સમ્બન્ધો.

    424. Bhedakaravatthūni nissāya vivādādhikaraṇaṃ samuṭṭhāti, evaṃ yathāsaṅkhyaṃ gacchati. Kodhopanāhādidvādasamūlapayogaṃ vivādādhikaraṇaṃ, tathā sesesu. Osāraṇādīsu navasu ṭhānesu kammañattiyā karaṇaṃ. Dvīsu ṭhānesu ñattidutiyañatticatutthakammesu. Yasmā mahāaṭṭhakathāyaṃ vuttanayeneva ubhatovibhaṅgā asaṅgahitā, tasmā yaṃ kurundiyaṃ vuttaṃ, taṃ gahetabbanti sambandho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૩. વોહારવગ્ગો • 3. Vohāravaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / વોહારવગ્ગવણ્ણના • Vohāravaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / વોહારવગ્ગવણ્ણના • Vohāravaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / વોહારવગ્ગાદિવણ્ણના • Vohāravaggādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / વોહારવગ્ગવણ્ણના • Vohāravaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact