Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. યવકલાપિયત્થેરઅપદાનં

    2. Yavakalāpiyattheraapadānaṃ

    .

    6.

    ‘‘નગરે અરુણવતિયા, આસિં યવસિકો તદા;

    ‘‘Nagare aruṇavatiyā, āsiṃ yavasiko tadā;

    પન્થે દિસ્વાન સમ્બુદ્ધં, યવકલાપં સન્થરિં 1.

    Panthe disvāna sambuddhaṃ, yavakalāpaṃ santhariṃ 2.

    .

    7.

    ‘‘અનુકમ્પકો કારુણિકો, સિખી લોકગ્ગનાયકો;

    ‘‘Anukampako kāruṇiko, sikhī lokagganāyako;

    મમ સઙ્કપ્પમઞ્ઞાય, નિસીદિ યવસન્થરે.

    Mama saṅkappamaññāya, nisīdi yavasanthare.

    .

    8.

    ‘‘દિસ્વા નિસિન્નં વિમલં, મહાઝાયિં વિનાયકં;

    ‘‘Disvā nisinnaṃ vimalaṃ, mahājhāyiṃ vināyakaṃ;

    પામોજ્જં જનયિત્વાન, તત્થ કાલઙ્કતો અહં.

    Pāmojjaṃ janayitvāna, tattha kālaṅkato ahaṃ.

    .

    9.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, યવત્થરે ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, yavatthare idaṃ phalaṃ.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા યવકલાપિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā yavakalāpiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    યવકલાપિયત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Yavakalāpiyattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. યવકલાપમવત્થરિં (સી॰)
    2. yavakalāpamavatthariṃ (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact